Ніхто не прийме нав’язаних росією умов миру – Шольц

Ніхто не прийме нав’язаних росією умов миру – Шольц

Укрінформ
Ані Україна, ані Захід, у тому числі Німеччина не акцептують мир, який намагається нав’язати насильством путін.

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц, виступаючи в четвер у Бундестазі, передає кореспондент Укрінформу.

«путін усе ще вірить, що може диктувати мир, кидаючи бомби. Але він помиляється… Продиктованого росією миру не буде. Українці цього не акцептують, і ми також не акцептуємо», - заявив Шольц.

Він підкреслив, що лише коли путін зрозуміє, що його армія не може розбити українську оборону, він буде змушений буде розпочати серйозні переговори. «Тому ми постачаємо Україні зброю», - пояснив канцлер.

Він чітко заявив: «допомогти країні, на яку брутально підступно напали, захистити себе, – це не ескалація».

Шольц визнав, що у німецькому суспільстві точаться дискусії щодо поставок зброї, ставлення до питання є неоднозначним: дехто вважає ті кроки, що робляться, недостатніми, дехто – що це занадто багато. При цьому глава німецького уряду підкреслив: «росія не повинна виграти цю війну. Україна має вистояти». Цій меті, за словами Шольца, слугують санкції, допомога біженцям, фінансова та гуманітарна допомога, але також і постачання зброї, у тому числі важкої.

Читайте також: Амбіції рф в Україні стали значно скромнішими через опір українських сил – Пентагон

При цьому канцлер відзначив, що Німеччина не буде діяти одна, а лише разом із партнерами, тож країни НАТО не стануть сторонами війни.

Шольц також заявив про необхідність посилювати обороноспроможність власне ЄС під дахом НАТО, адже російський напад на Україну змусив багато країн Європи переосмислити своє бачення оборони та підвищувати витрати на цю мету.

Глава уряду ФРН зазначив, що путін прорахувався з реакцією ЄС на його агресію, адже чим більше тиск ззовні, тим рішучіше та згуртованіше діє Європейський Союз. Демократичність процесів усередині ЄС є не слабкістю, а силою, ЄС діє по-іншому, ніж путінська автократія, заявив Шольц.

30-31 травня очільник німецького уряду візьме участь у саміті Євросоюзу.

Читайте також: МЗС Британії надіслало £5 мільйонів на підтримку української армії

Як повідомляв Укрінформ, Німеччина передасть Україні сім гаубиць Panzerhaubitz 2000, планується поставка «зенітних танків» та іншої військової техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-