У МВС вважають малоймовірним те, що лукашенко піде війною на Україну

У МВС вважають малоймовірним те, що лукашенко піде війною на Україну

Укрінформ
Наразі є малоймовірним варіант, що олександр лукашенко піде війною на Україну, оскільки він не може цього зробити через низку причин.

Таку думку висловив у ефірі українських телеканалів позаштатний радник глави МВС України Ростислав Смірнов, відповідаючи на питання, наскільки імовірним є те, що лукашенко піде війною на Україну, передає кореспондент Укрінформу.

«Я б сказав, що якщо ми говоримо про офіційний певний рівень, то імовірність такого варіанту є достатньо низькою. Повірте мені, це ніяк не любов лукашенка до України, або ще щось. Це просто звичайний інстинкт самозбереження, бо він прекрасно розуміє, що по великому рахунку, силовики – це його останній форпост у цій країні», - сказав радник міністра.

Читайте також: Прикордонники не виключають, що ворог може використати білорусь і придністров’я для дестабілізації

Якщо лукашенко перетне цей кордон щодо силовиків, то, на думку Смірнова, він може попасти під роздачу, бо білоруський народ точно разом з українцями, і лукашенко про це знає - зокрема, про те, що білоруси не підтримують війну і не хочуть воювати.

«І вони знову можуть почати бунтувати, і, особливо коли почнуть возити перших двохсотих, повірте мені, вони одразу швидко встануть. Друга історія - ми маємо розуміти, що у білорусі немає професійної армії, там немає взагалі навіть контрактної армії. Так є кілька частин, і це все строковики», - поінформував радник глави МВС.

Смірнов відзначив, що білоруська армія ніколи ніде не воювала, у них немає воєнного досвіду, відповідної мотивації і так далі.

Читайте також: лукашенко уникає прямої участі у війні через страх української відповіді – розвідка Британії

«І щодо силовиків – там масово, і я знаю цю інформацію, пишуть відмови. Повірте, вже були накази, умовно кажучи, наступати, і вони (білоруські силовики – ред.) просто масово писали відмови, це був процес саботування тощо. Якби він (лукашенко – ред.) міг це (піти війною на Україну – ред.) зробити, він уже б давним-давно це зробив», - зазначив радник міністра.

Він уточнив, що лукашенко просто не може цього зробити, і висловив переконання, що і не зробить.

«Але не через любов до України, а через те, що він не може цього зробити, бо йому не дадуть цього зробити ні його силовики, ні його народ, який його стримує, і він боїться повторної хвилі після виборів», - заявив він.

Читайте також: росіяни цілими підрозділами відмовляються воювати в Україні – розвідка

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст і сіл. ЗСУ, Національна гвардія, сили Територіальної оборони та весь український народ ефективно протистоять російським військам і завдають їм великих втрат.

Після початку війни проти росії було запроваджено масштабні санкції з боку світової спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-