Оперативна інформація щодо російського вторгнення в Україну

Оперативна інформація щодо російського вторгнення в Україну

Укрінформ
18 травня, 15:30  - брифінг на тему: “Оперативна інформація щодо російського вторгнення в Україну”.

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Олексадр Мотузяник - речник Міністерства оборони України.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та  в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за півгодини до заходу.  

Акредитація представників ЗМІ:  ukraine.media.centre.kyiv@gmail.com

Акредитація триватиме до 15:00 18 травня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV 

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос. 

Підсумкові матеріали: 

Оточення угруповання Об’єднаних сил наразі залишається основною метою ворога - Мотузяник

Основною метою ворога наразі залишається спроба оточення і розгрому угруповання Об’єднаних сил в районах Лисичанська і Сєвєродонецька.

Про це на брифінгу “Оперативна інформація щодо російського вторгнення в Україну” у Медіацентрі Україна — Укрінформ сказав речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.

“Основною метою ворога наразі залишається спроба оточення і розгрому угруповання Об’єднаних сил, встановлення повного контролю над територією Донецької, Луганської і Херсонської областей, а також забезпечення стійкості сухопутного коридору з окупованою АР Крим”, - сказав Мотузяник.

Він деталізував події в зоні ООС станом на 18 травня.

“На Слов’янському напрямку ворог основні зусилля зосереджує на встановленні контролю над селом Довгеньке, що в 15 км на південь від Ізюма. На Донецькому напрямку агресор веде активні бойові дії на Сєвєродонецькому, Бахмутському, Авдіївському та Курахівському напрямках. Основна мета – оточення підрозділів ОС у районах Лисичанська і Сєвєродонецька. А на Бахмутському напрямку для розвитку наступальних дій противник прагне форсувати Сіверський Донець у районі Серебрянка, що у 5 км на північ від Сіверська", - зазначив речник Міністерства оборони України.

Втім, за словами Мотузяника, на Донецькому та Луганському напрямках за минулу добу наші захисники відбили 12 ворожих атак, знищили 3 танки, 3 артилерійські системи, 6 одиниць бойової броньованої техніки та 7 автомобілів противника.

Як повідомлялось, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст і сіл.

З акваторії Чорного моря ворог наразі готовий запустити 24 крилаті ракети - МОУ

Зберігається загроза російських ракетних ударів по території України: у готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебувають три носії крилатих ракет із сумарним залпом до 24 ракет.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ повідомив Олексадр Мотузяник - речник Міністерства оборони України.

“Зберігається загроза завдання ворогом ракетних ударів по військових та цивільних об’єктах на території України з акваторії Чорного моря та з території республіки білорусь”, - сказав Мотузяник.

Речник Міністерства оборони України акцентував увагу на активності чорноморського флоту.

“Кораблі чорноморського флоту росії в акваторіях Чорного та Азовського морів продовжують вести розвідку та надають вогневу підтримку своїм підрозділам на приморському напрямку. У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебувають три носії крилатих ракет морського базування типу “Калібр” із сумарним залпом до 24 ракет”, - зазначив Мотузяник.

Проте, за його словами, Збройні сили України готові давати відсіч ворогу. Так, за попередню добу підрозділи протиповітряної оборони Сухопутних військ ЗСУ збили 10 безпілотних літальних апаратів оперативно-тактичного рівня, а зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил знищили один БпЛА та чотири крилаті ракети.

Як повідомляв Укрінформ, у північно-західній частині Чорного моря створено дві корабельні десантні групи загальною кількістю сім великих десантних кораблів.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-