Поліція із початку виборчої кампанії відкрила 1182 справи

Поліція із початку виборчої кампанії відкрила 1182 справи

Укрінформ
Органи Національної поліції з початку виборчої кампанії отримали 17237 заяв та повідомлень про порушення виборчого законодавства, і відкрили 1182 кримінальні провадження.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба МВС.

У МВС зазначили, що відповідно до частини 7 статті 23 «Публічність і відкритість виборчого процесу» Виборчого кодексу, упродовж 10 днів після дня голосування НПУ забезпечує оприлюднення узагальнених відомостей про кількість розпочатих кримінальних проваджень та кількість зареєстрованих органами Нацполіції звернень, пов’язаних із порушенням законодавства про вибори під час відповідного виборчого процесу.

Читайте також: ЦВК просять надати Раді до 15 січня пропозиції для «апгрейду» місцевих виборів

«У період із 5 вересня по 25 листопада 2020 року загалом надійшло 17237 заяв та повідомлень про порушення виборчого законодавства. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості щодо 1182 кримінальних проваджень: 762 відкритих за фактами порушення виборчого законодавства, 420 – пов’язаних з виборчим процесом», - уточнюється у повідомленні.

Читайте також: Дніпро та Львівщина найбільше скаржились на порушення під час виборів - ОПОРА

Зазначається, що загалом органи поліції склали 2455 протоколів про вчинення адмінправопорушень, пов’язаних з порушенням виборчого законодавства.

Як повідомлялося, місцеві вибори в Україні пройшли 25 жовтня.

Фото: поліція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-