Кандидат у мери Херсона заявляє про перемогу на підставі власного екзитполу

Кандидат у мери Херсона заявляє про перемогу на підставі власного екзитполу

Укрінформ
Один з кандидатів на посаду міського голови Херсона Ігор Колихаєв оприлюднив дані екзит-полу, проведеного його партією «Нам тут жити!», й оголосив про свою перемогу з результатом 67,03%.

Як передає Укрінформ, про це Ігор Колихаєв повідомив на своїй публічній сторінці у Фейсбуці.

«За результатами екзит-полу Ігор Колихаєв з результатом 67,03% перемагає у другому турі і стає міським головою Херсона», - йдеться у повідомленні.

За даними цього екзитполу, його опонент Володимир Сальдо отримав 32,97%.

Читайте також: Вибори у Херсоні: біля дільниць зафіксували «агітопитування»

Соціологічне дослідження проводилось на виходах з виборчих дільниць ГО «Нам тут жити. Похибка становить 3%, зазначається у повідомленні. Загальна кількість опитаних - 9782 особи.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсоні за посаду міського голови у другому турі виборів змагаються народний депутат із депгрупи «За майбутнє» Ігор Колихаєв (30,75%) та ексмер Херсона Володимир Сальдо – 17,09%.

Громадянська мережа ОПОРА раніше оприлюднила заяву про використання елементів агітації у Херсоні. На бейджах інтерв’юерів, які збирали дані для екзит-полу біля виборчих дільниць у Херсоні, була написана назва громадської організації «Регіональна платформа «Нам тут жити!». Таку ж назву має політична партія «Нам тут жити!», яка є суб’єктом висування кандидата на посаду міського голови Херсона Ігоря Колихаєва. Зазначається, що за даними сайту YouControl, Ігор Колихаєв є одним із засновників цієї громадської організації.

Читайте також: Поліція отримала вже 54 повідомлення про виборчі порушення

Крім Херсона, у неділю, 15 листопада, повторне голосування проходить на виборах міських голів Луцька, Краматорська, Українки, Одеси, Сум, та Камʼянець-Подільська.

Повторне голосування з виборів міського голови призначається у територіальних громадах із кількістю виборців понад 75 тисяч, де в так званому першому турі жоден з кандидатів не набрав понад 50% голосів виборців.

Фото: fakty.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-