«Чорний піар» і брудні гроші: КВУ назвав головні проблеми виборчої кампанії

«Чорний піар» і брудні гроші: КВУ назвав головні проблеми виборчої кампанії

Укрінформ
Одними з головних проблем кампанії з місцевих виборів в Україні стало використання тіньових коштів і застосування насильства та чорного піару стосовно кандидатів.

Про це свідчать дані Комітету виборців України, передає Укрінформ.

"Однією із головних проблем кампанії стало використання тіньових коштів і застосування насильства та чорного піару стосовно кандидатів", - ідеться в повідомленні.

Не менш важливою проблемою є використання насильства та нищення агітматеріалів конкурентів. Наприклад, на Харківщині підпалили машину кандидата від "Європейської Солідарності", це вже 11-ий випадок насильства щодо кандидатів у ході передвиборчої кампанії.

Читайте також: Понад 270 тисяч кандидатів: які партії найактивніші на виборах

Голова КВУ Олексій Кошель наголосив на проблемі, яка полягає в тому, що члени ДВК відмовляються від голосування на дому, бо вбачають у цьому небезпеку для свого здоров’я.

"Ключова проблема – держава не профінансувала належним чином засоби особистого захисту для членів ДВК. Можемо спостерігати, як держава самоусунулась від вирішення цієї проблеми, і кожен член ДВК має самостійно думати сам як себе захистити", - зазначають у КВУ.

Читайте також: Вибори-2020: сотні проваджень і лише один обвинувальний акт

Серед ключових відмінностей від місцевих виборів 2015 року, які виокремили в Комітеті виборців, – це активне використання “виборчого туризму”, який розпочався внаслідок зміни законодавства, тож громадяни змогли змінювати виборчу адресу

У КВУ не виключають, що внаслідок цього результати виборів у деяких громадах можуть бути сфальсифіковані.

Крім того, голова КВУ зазначив, що кількість кандидатів на цих місцевих виборах практично така ж, як і в 2015 році, однак партій значно більше. Це зумовлене тим, що в Україні є регіональні партії, які висувають кандидатів лише в певній області чи в конкретному місті.

Як повідомлялося, Верховна Рада призначила чергові місцеві вибори в Україні на 25 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-