Вибори Ради: кандидатам нагадали про е-декларації

Вибори Ради: кандидатам нагадали про е-декларації

Укрінформ
На кандидатів у народні депутати України, зареєстрованих Центральною виборчою комісією, поширюється дія закону про запобігання корупції.

Про це йдеться у роз'ясненні ЦВК, поширеному прес-службою комісії.

"На кандидатів у народні депутати України, зареєстрованих Центральною виборчою комісією у порядку, встановленому Законом України "Про вибори народних депутатів України", поширюється дія Закону України "Про запобігання корупції" (пункт 4 частини першої статті 3 Закону України "Про запобігання корупції")", - стверджується у повідомленні.

У ЦВК нагадали, що подання зазначених декларацій здійснюється шляхом їх заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції за встановленою ним формою (частина перша статті 45 Закону України "Про запобігання корупції").

Водночас у прес-службі ЦВК звернули увагу політичних партій, які мають намір висувати кандидатів у народні депутати України, та осіб, які балотуватимуться кандидатами в депутати на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року, що серед документів (частина одинадцята статті 107 Закону України "Про вибори народних депутатів України"), які подаються для реєстрації кандидатів (статті 54, 55 зазначеного Закону) під час проведення позачергових виборів народних депутатів України, декларація особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, для реєстрації кандидатом у депутати до Центральної виборчої комісії не подається.

Читайте також: ЦВК оголосила 13 процедур публічних закупівель, які вибиваються з графіка

Як повідомляв Укрінформ, 20 травня Президент Володимир Зеленський під час інавгураційної промови оголосив про розпуск парламенту.

21 травня 2019 року він підписав указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради восьмого скликання та призначив дострокові вибори до парламенту на 21 липня 2019 року.

Указ набув чинності 23 травня 2019 року після опублікування в "Урядовому кур’єрі".

24 травня в Україні розпочалася виборча кампанія з позачергових виборів народних депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-