Експерт: Сенченко пішов з

Експерт: Сенченко пішов з "Батьківщини" заради власного проекту, а не для розвалу партії

Укрінформ
Один із найближчих соратників Юлії Тимошенко у "Батьківщині" Андрій Сенченко вийшов з партії для розвитку власного проекту, а не задля шкоди Тимошенко.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив екс-начальник Управління військової контррозвідки СБУ генерал-лейтенант Олександр Скіпальський.

"Це в жодному разі не спроба розділити чи розсварити партію Тимошенко. У кадровій політиці "Батьківщини" уже давно не було змін. Замість участі у прийнятті важливих рішень члени партії займалися лише політичними проектами. А сама Юлія Володимирівна налаштована на компроміси із новим Президентом, аби отримати посаду. До прикладу, хоче очолити Кабмін", - каже експерт.

Сенченко створює свою партію, щоб брати активну участь у важливих для країни проектах. До цього його ідеї не мали необхідної підтримки в однопартійців, вважає Скіпальський.

Олександр Скіпальський

"Усі його ідеї не отримали необхідної підтримки членів партії. Тому й він вирішив залишити "Батьківщину". Найбільше його турбує війна на Сході країни та ситуація із Кримом. Зокрема тому, що сам родом із Сімферополя. В цих питаннях у нього достатньо досвіду. Свого часу був заступником глави Адміністрації Президента, займався визволенням заручників, особисто вів із терористами переговори про виведення з Криму українських військових та військової техніки. У Тимошенко очолював "Воєнний кабінет", - зазначив експерт.

Як вважає Скіпальський, у Сенченка є шанси пройти до парламенту із новою політичною силою.

Читайте також: Тимошенко наголошує, що 21 липня — ще й вибори прем’єр-міністра

"Усе залежить від того, кого він візьме собі в соратники та яку кампанію розгорне. До нього можуть долучитись представники ветеранського руху, атовці, представники ЗСУ, юристи і правозахисники. Серед них у Сенченка чималий авторитет", - додав Скіпальський.

Як повідомлялося, Сенченко 28 травня заявив про вихід із «Батьківщини». Він кілька років очолює громадський правозахисний рух "Сила права", що об'єднує дипломатів, фахівців із безпеки та міжнародного права. Рух працює над міжнародним визнанням РФ як агресора та над відшкодуванням завданих російською збройною агресією шкоди учасникам бойових дій, членам їхніх родин, вимушеним переселенцям, жителям зони бойових дій та окупованих територій.

На першому фото: Андрій Сенченко, (Радіо Свобода RFE/RL)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-