Бурбак каже, що “Народний фронт” не встигає переформатуватися до виборів

Бурбак каже, що “Народний фронт” не встигає переформатуватися до виборів

Укрінформ
Політична партія «Народний фронт» ухвалить остаточне рішення щодо участі політсили в позачергових парламентських виборах на з’їзді.

Про це журналістам у кулуарах парламенту сказав голова фракції «НФ» Максим Бурбак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це визначається партійним з’їздом. Ви знаєте є часові рамки процесу проведення виборів. Тобто, для того, щоб брати участь треба провести з’їзд партії. Для того приймається рішення або так, або ні», - зазначив політик, уточнивши, що з’їзд партії планують провести найближчим часом.

«Цілком логічно ми готувалися до чергових виборів до Верховної Ради. Прикро, що Президент Зеленський видав неконституційний указ про призначення позачергових виборів, і ми вважаємо, що вони неконституційні, адже за 2 тижні вже розпочнеться активна фаза кампанії. І ми бачимо, що не встигаємо переформатуватися», - сказав Бурбак.

Читайте також: "Голос" не буде об'єднуватися з політичними брендами — Вакарчук

Він підкреслив, що вважає неконституційним указ про призначення позачергових виборів, і політсила не встигає переформатуватися, але це не позбавляє права депутатів «Народного фронту» брати участь у позачергових виборах за мажоритарними округами.

«Незалежно від того чи будемо ми в стінах парламенту наступного скликання чи будемо поза стінами парламенту, партія «Народний фронт» буде працювати і буде відстоювати ті цінності, які ми сповідуємо, і за які стояли у 2014 році, і врешті-решт зробили так, щоб наша держава могла розвиватися і ставала повноцінним членом ЄС і НАТО», - уточнив лідер фракції.

Окрім того Бурбак зазначив, що лідер політсили Арсеній Яценюк не йтиме на вибори по мажоритарному округу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-