Студент КПІ майже на 900 тисяч профінансував одного з кандидатів у президенти – ЧЕСНО

Студент КПІ майже на 900 тисяч профінансував одного з кандидатів у президенти – ЧЕСНО

Укрінформ
Студент-зварювальник з Київського політехнічного університету Нікіта Муковоз перерахував 894 тисячі гривень у виборчий фонд кандидата в президенти Олександра Соловйова.

Про це повідомляє громадський рух "ЧЕСНО".

"Студент-зварювальник з КПІ Нікіта Муковоз перерахував 894 тисячі гривень у виборчий фонд кандидата в Президенти, партія якого фігурувала у справі замаху на журналіста Аркадія Бабченка", - йдеться у повідомленні.

Також зауважується, що у відкритих джерелах не вдалося знайти жодної іншої людини з такими самими прізвищем, ім'ям і по батькові, тому є всі підстави вважати, що на кампанію Соловйова надав кошти саме цей студент.

Повідомляється, що Муковоз на телефонні дзвінки та SMS не відповідав, а після запитань у Telegram, чи фінансував він передвиборчу кампанію Соловйова, та як у студентські роки заробив стільки грошей, узагалі зник з месенджера.

За даними організації, 894 тисячі гривень від студента – це 8% внесків фізосіб у виборчий фонд кандидата Соловйова. Офіційно під час передвиборчої кампанії цей політик витратив 8,5 мільйона гривень на агітацію та ще 2,5 мільйона на заставу за реєстрацію.

Також зазначається, що окрім студента, виборчу кампанію Олександра Соловйова фінансували ще й люди з Луганська та Києва.

Повідомляється, що найбільше коштів на виборчий рахунок Соловйова (2,16 мільйона гривень) переказало подружжя – Ольга й Сергій Гнутови. 2017 року Гнутова працювала головним спеціалістом відділу з питань банкрутства Управління юстиції в Луганській області. Разом із чоловіком за 2017 рік вона задекларувала менш ніж 40 тисяч гривень доходу. Торік Сергій Гнутов продав свій автомобіль прокурору ГПУ Юлії Паршутіній.

Читайте також: Фінансові звіти всіх кандидатів у президенти: НАЗК склало 58 протоколів

"Про решту донорів узагалі складно щось сказати. Вони теж не ведуть підприємницької діяльності, тому мало зрозуміло, де вони взяли гроші на фінансування виборчої кампанії Соловйова", - стверджують журналісти ЧЕСНО.

У громадському русі зауважують, що попри солідний розмір виборчого фонду, за Соловйова проголосували лише 5340 осіб.

За інформацією ЧЕСНО у центральних медіа про нього вперше заговорили в червні 2018 року, коли лунали звинувачення в тому, що партію "Розумна сила", яку очолює Соловйов, фінансують з Росії. У самій партії це заперечували.

У вересні 2018 року Соловйов із соратниками їздив на тимчасово окуповані території Донбасу підписувати "Народну декларацію про мир".

У громадському русі стверджують: є підстави вважати, що Соловйов був технічним кандидатом на користь Юлії Тимошенко.

Фото Олексія Півторака

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-