Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Це не нормально, коли про дзвінки світових лідерів до Зеленського ми чуємо тільки від світових лідерів

Це не нормально, коли про дзвінки світових лідерів до Зеленського ми чуємо тільки від світових лідерів

Блоги
Укрінформ
Перші міжнародні контакти Зеленського важливі для країни, а не лише для самолюбства новообраного президента

Дуже добре, що світові лідери повели перші, поки що ритуальні – привітальні, телефонні розмови з новообраним президентом. Дуже дивно, що ми дізнаємося і читаємо про факт розмов і зміст розмов з твітерів і від прес-служб керівників західних держав. Для українців важливіше чути про це від самого новообраного.

Це ненормальна ситуація, коли новообраний президент, ключовою сферою якого є якраз зовнішня політика, мовчить і не інформує від себе особисто ЗМІ і українське суспільство про ключові акценти перших міжнародних, таких важливих для країни, а не лише для його самолюбства, контактів. 

Ці швидкі дзвінки і привітання, безумовно, свідчать про високий інтерес до України, про підтримку України нашими партнерами і готовність допомагати надалі. Це добре.

Й принагідно, ще раз хочу подякувати президентові Порошенку і нашим дипломатам, які вибудували цю мережу міжнародної підтримки. Це складна і, як бачимо, не зовсім вдячна і помітна, але така важлива справа. 5 важких років тому нам іноді хтось дзвонив, щоб висловити глибоке занепокоєння... ні тобі порад, ні допомог, ні санкцій тоді не було. 

Для мільйонів українців важливо почути інформацію про перші міжнародні телефонні контакти від новообраного президента, а не від віце-президента Разумкова (бо поки що складається враження, що країна обрала саме його).

Й цей мій пост – не в плані критики, знущань, сарказму, а як щира порада. Ми ж обіцяли, що завжди готові дати добру пораду – заради України. Зараз вже має говорити людина, якій мільйони довірили Україну, а не його віце-президенти.

Ірина Геращенко
FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-