Другий тур виборів Президента України відповідає міжнародним стандартам - ENEMO

Другий тур виборів Президента України відповідає міжнародним стандартам - ENEMO

Укрінформ
За даними попереднього звіту Міжнародної місії ENEMO зі спостереження за виборами Президента України 2019 року другий тур виборів Президента України відбувся відповідно до міжнародних стандартів.

Про це сказав голова місії ENEMO Златко Вуйович під час презентації Попередньої заяви місії ENEMO щодо проведення другого туру виборів Президента України в Укрінформі.

“ENEMO попередньо оцінює, що другий тур виборів в основному проводився відповідно до міжнародних стандартів, незважаючи на недоліки в законодавстві “, - сказав Вуйович, представляючи заяву, котра базується на попередньому звіті місії.

Він додав, що передача влади очікується мирним шляхом після оголошення остаточних результатів.

Читайте також: ENEMO про вибори в Україні: порушення характерні для всіх молодих демократій

“В цілому виборчий процес пройшов добре, попри невеликі порушення, які в цілому не вплинули на результат”, - зазначив Вуйович.

Спостерігачі ENEMO також оцінили роботу 97,6% дільничних виборчих комісій, додала заступник голови місії ENEMO Теодора Поп Трайков.

“Наші спостерігачі проводили спостереження на 1287 дільницях, і день виборів був названий як “добрий” чи “дуже добрий” на переважній кількості дільниць”, - сказала вона і додала, що спостерігачі ENEMO відзначили як “добру” чи “дуже добру” роботу 97,6% виборчих дільниць.

Крім того, Трайков розповіла, що у 92% ДВК процес підрахунку проходив добре і тільки у 8% були певні відхилення, проте наголосила, що ці “незначні відхилення” не вплинули на результат виборів.

Також заступник голови місії зазначила, що у 88,5% дільниць не було проблем зі списком виборців, проте у 13,3% дільниць траплялися випадки, коли або інформація про виборців була неточною, або виборці не могли знайти себе у списках.

Водночас Трайков додала, що спостерігачі ENEMO позитивно оцінили роботу 94% ОВК.

Як відомо, в день виборів 200 спостерігачів ENEMO стежили за відкриттям виборчих дільниць, процесом голосування, закриттям дільниць, підрахунком голосів, а також передачею протоколів до ОВК.

Міжнародна місія ENEMO зі спостереження за виборами Президента України 2019 року фінансується Агентством США з міжнародного розвитку через Національний демократичний інститут, Міністерством закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина та Європейським Союзом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-