Голова ЦВК: Зробили все можливе, аби вибори визнали демократичними

Голова ЦВК: Зробили все можливе, аби вибори визнали демократичними

Укрінформ
Новий склад ЦВК зробив усе можливе, щоб українська і світова спільнота визнала виборчий процес як демократичний та таким, що відповідає всім міжнародним стандартам.

Про це зазначила голова ЦВК Тетяна Сліпачук на своїй сторінці у Facebook.

"Вибори Президента України ще раз підкреслили, що новий склад ЦВК зробив все від себе можливе, щоб українська громадськість і світова спільнота визнала виборчий процес, як демократичний та таким, що відповідає всім міжнародним стандартам", - зазначила Сліпачук.

Водночас вона висловила переконання, що сама ЦВК не може оцінювати свою роботу і лише суспільство вправі в повній мірі розсудити, наскільки відкритою, прозорою, а головне компетентною є робота комісії.

Також голова Центрвиборчкому нагадала, що посли країн "Великої Сімки" у своїй заяві "високо оцінили роботу Центральної виборчої комісії та правоохоронних органів за створення правових та безпечних умов, що дозволило українським громадянам повною мірою реалізувати свої демократичні права в рамках чесного виборчого процесу".

Читайте також: Голова ЦВК: Ми змогли повернути довіру до виборчого процесу

Сліпачук підкреслила, що для ЦВК важливі і слова подяки, які лунають від окружних виборчих комісій, оригінальні протоколи, які наразі приймає комісія.

"Вони (ОВК — ред.) дякують за всебічну підтримку і, головне, за завжди оперативну і конструктивну допомогу членів ЦВК і їх команд під час усього виборчого процесу", - додала вона.

Як повідомлялося, в Україні 21 квітня відбулося повторне голосування на чергових виборах Президента України. За результатами опрацьованих ЦВК понад 99% електронних протоколів, Володимир Зеленський набрав 73,22% голосів виборців, Петро Порошенко - 24,46% голосів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-