Бюлетенів вистачило на всіх - Центрвиборчком

Бюлетенів вистачило на всіх - Центрвиборчком

Укрінформ
У день повторного голосування на виборах Президента України на деяких дільницях були випадки браку бюлетенів, проте жоден виборець не поскаржився, що не зміг проголосувати.

Про це заявив заступник голови Центральної виборчої комісії Євгеній Радченко на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Були випадки, коли не вистачало бюлетенів на виборчій дільниці. Ці випадки пояснюються кількома факторами. Фактор перший, і про нього неодноразово говорила ЦВК, - що у зв'язку зі складною процедурою державних закупівель через систему Prozorro ЦВК була обмежена у можливостях оперативно реагувати і додруковувати бюлетені", - зазначив він.

Читайте також: ЦВК поки не отримала жодної скарги про виборчі порушення

За його словами, необхідність у друкуванні додаткових бюлетенів пов'язана з тим, що ЦВК замовляє бюлетені раніше, аніж на дільниці потрапляють уточнені списки виборців.

При цьому Радченко нагадав, що понад 325 тисяч громадян до дня повторного голосування тимчасово змінили місце голосування.

"ЦВК не могла подільнично замовити саме ту кількість бюлетенів, яку ми отримали в уточнених списках виборців. Через це і пояснюється ситуація, коли на деяких дільницях кількість бюлетенів була трішки більша, на деяких дільницях - трішки менша. Однак на всіх без винятку дільницях кількість бюлетенів виявилася достатньою, і жоден виборець не поскаржився на те, що через відсутність бюлетеня він не зміг проголосувати", - запевнив заступник голови ЦВК.

Читайте також: Опрацювали понад 5% протоколів: скільки набирає Зеленський та Порошенко

Як повідомлялося, в Україні 21 квітня проводилося повторне голосування на чергових виборах Президента України.

Для проведення виборів було утворено 199 територіальних виборчих округів та один закордонний виборчий округ, а також близько 30 тисяч дільничних виборчих комісій. За кордоном було утворено 101 виборчу дільницю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-