Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Порошенко програв вибори, але виборов повагу і гідність

Порошенко програв вибори, але виборов повагу і гідність

Блоги
Укрінформ
Коли аплодує весь зал і деякі журналісти плачуть.

Це невимовно круто. Президент Порошенко - програв вибори, але виборов дещо дуже важливе. Повагу. Гідність, європейські принципи мирноі передачі влади - речі, нереалістичні для 90% українського політикуму. 

Ми були найсильнішою опозицією в 2002-2004, 2010-2014, й змінювали країну. Сьогодні знову готові до роботи в опозиції.

Р. S. Сподіваюся, всі пам‘ятають страшилки, що всі ці місяці гуляли парламентом і фейсбуком, на ток шоу і від експертів - про відтермінування виборів, про воєнний стан для їх скасування, про адмінресурс і підкуп, про «зняття» опонента з виборів через провокацію якогось приватного адвоката. Фейк - ньюс, які і формували фон кампанії.

***

Дякую всім і кожному, хто підтримав сьогодні 

Порошенка, усвідомлюючи, скільки було зроблено для того, аби зберегти країну, відновити армію і розпочати зміни. Він боєць й гідно представляв Україну на міжнародній арені. Має пройти час, аби ми до кінця усвідомили, перед якими ризиками країна стояла в 2014-2016 і над якою прірвою вдалося пролетіти. Були помилки - комунікаційні, кадрові, але варто звітувати про ключове - ми будували незалежну, сильну, демократичну, європейську країну, де є свобода слова й вільні вибори. ДЯКУЮ ВАМ ЗА ЦЕ, ПАНЕ ПРЕЗИДЕНТЕ ПОРОШЕНКО! 

Ці 5 років я, разом з іншими колегами в команді Порошенка, багато працювала над важкими завданнями і темами - вирішення гуманітарних проблем Донбасу, звільнення заручників, непрості дипломатичні переговори з нашими партнерами задля посилення санкцій і допомоги України, проведення через ВР важливих для країни законів, в тому числі антикорупційних, для отримання безвізу, і виконання Угоди про асоціацію. Вдячна Президенту і колегам за ці 5 років і унікальний досвід. Спілкування з родинами заручників, зниклих, загиблих - важке. Є певне емоційне вигорання, але точно немає зневіри. Настрій - робочий. 

Мій особистий глибокий біль - це не звільнені заручники. Я хочу ще раз вибачитися перед родинами кожного заручника і політв‘язня, яких, попри всі наші зусилля і роботу, не вдалося витягти, не дотиснули.

Більшість сьогодні підтримала іншого кандидата. Перед переможцем і його командою стоять серйозні виклики. Це не лише особисті челенджі, а виклики перед Україною, в першу чергу в безпековій сфері. 

Життя продовжується. В опозиції - також треба працювати на Україну. Й ми будемо працювати. Ніколи не здавайся! 

Р.S. Особисто знаю багатьох, хто сьогодні голосував за Порошенка - ви всі ці важкі роки змінювали країну, небайдужі, патріотичні, справжні. Я дуже пишаюся знайомством і дружбою. Обнімаю.

PP. SS. Пані Марино Порошенко, ПО викликає повагу, Ви - захоплення. Вам сьогодні мої найщиріші слова підтримки і подяки за велику роботу як Першої Леді. Ви це зробили.

Ірина Геращенко, FbFb

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-