Порошенко - іноземним ЗМІ: Ми запровадили нові стандарти демократичних виборів

Порошенко - іноземним ЗМІ: Ми запровадили нові стандарти демократичних виборів

Укрінформ
Вибори в Україні відбулися вільно, чесно, демократично. Немає сумнівів, що Україна запровадила новий високий стандарт для демократичних виборчих перегонів.
Про це під час прес-конференції після оголошення результатів Національного екзит-полу сказав Президент України Петро Порошенко, звертаючись до іноземних журналістів англійською мовою, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хочу вам подякувати за таку велику увагу до виборів в Україні. Я дуже радий, що вони відбулися вільно, чесно, демократично. Немає сумнівів, що Україна запровадила новий високий стандарт для демократичних виборчих перегонів. Я приймаю волю українського народу", - сказав Порошенко.

Він подякував міжнародним лідерам за їхню підтримку Україні та йому як Президенту протягом п'яти років.

Читайте також: Зеленський заявив, що Порошенко привітав його з перемогою

"Кожного дня, кожної хвилини протягом цих п'яти років ми відчували вашу підтримку. Я продовжу служити Україні, продовжу впроваджувати реформи за будь-яких умов та політичної ситуації. Я зроблю все від мене залежне, щоб Україна не змінила свій курс. На жаль, після виборів ми залишимося без впевненості. Велике питання: чи продовжаться демократичні реформи?" - зазначив Порошенко.

Він наголосив, що у Кремлі сподіваються на нового недосвідченого Президента.

"Там вірять, що Україна швидко повернеться на політичну орбіту Росії. Я закликаю міжнародну спільноту допомогти Україні. Будь ласка, залишайтеся з Україною. Підтримуйте українців, будьте з ними", - сказав Порошенко.

Читайте також: Зеленський до пострадянських країн: Подивіться на нас - усе можливо

Він також закликав залишити санкції, що стримують Росію від посилення агресії.

"Ми на півшляху до наших цілей. Ми маємо продовжити впровадження реформ, продовжити макроекономічну стабільність, антикорупційну реформу, оновлення армії, Угоду про Асоціацію з ЄС, безвізовий режим, децентралізацію, енергетичну реформу. З вашою підтримкою Україна це зможе", - підкреслив Президент.

Крім того, він висловився щодо окупованих територій.

"Крим - це Україна, без обговорень. Росія має припинити свою агресію на українському Донбасі. Ми маємо повернути сувернітет на кожну частину нашої території. Також Росія має негайно звільнити українських громадян", - додав Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-