У Зеленського хочуть прописати в законі, як називати бойовиків

У Зеленського хочуть прописати в законі, як називати бойовиків

Укрінформ
Представник виборчого штабу Володимира Зеленського Дмитро Разумков вважає за необхідне на законодавчому рівні визначитися із термінологією щодо бойовиків на Донбасі.
Про це він сказав на брифінгу в неділю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми у себе в ЗеКоманді достатньо чітко визначилися. Я вам відповів з приводу повстанців - ми не займаємося цензуруванням ні журналістів, ні наших співвітчизників, коли вони пишуть запитання до кандидатів у Президенти. Як було написано, так і було озвучено. Стосовно риторики, то я думаю, було б правильно, щоб такі дефініції були визначені на законодавчому рівні. На жаль, коли на сайті чинного глави держави ми бачимо формулювання "повстанці" щонайменше у трьох випадках, то, напевно, це має право на існування", - сказав Разумков.

Водночас він висловив свою особисту позицію з цього питання: "Я все-таки вважаю, що це бойовики, які воюють за так звані ЛНР і ДНР".

Як повідомляв Укрінформ, 19 квітня Зеленський під час неофіційних дебатів з чинним Президентом Петром Порошенком на НСК "Олімпійський" вжив словосполучення "повстанці ЛНР і ДНР". "Чи правда, що в пайках повстанців ЛНР і ДНР є цукерки "Рошен"?" - запитав Зеленський у Порошенка. Шоумен пояснив, що це запитання від людей в інтернеті, які вони просили поставити Порошенку.

Згодом чинний глава держави у коментарі журналістам перед початком дебатів на Суспільному назвав висловлювання Зеленського про "повстанців ДНР та ЛНР" або використанням штампів держави-агресора - Росії, або тотальною некомпетентністю.

У ході дебатів на Суспільному Порошенко наголосив, що в Україні немає "повстанців".

Читайте також: Порошенко розповів, чому перейшов на сцену Зеленського на "Олімпійському"

У неділю, 21 квітня, Зеленський прокоментував свої слова про "повстанців" із терористичних організацій "ЛНР" і "ДНР", заявивши, що "мав на увазі бунтарів, які проти України".

Згідно із законодавством України, непідконтрольні уряду райони Донецької та Луганської областей визнані окупованими Росією, а збройні формування, які там перебувають — російськими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-