Зеленському за

Зеленському за "засвічений" бюлетень загрожує штраф до 48 тисяч

Укрінформ
Кандидату у Президенти Володимиру Зеленському за демонстрацю виборчого бюлетеня загрожує штраф у розмірі від 28 до 48 тис. грн.

Про це інформує прес-служба столичного главку поліції.

"Сьогодні після голосування кандидат на пост глави держави продемонстрував бюлетень із відміткою. Згодом поліцейські Києва прибули у виборчий штаб кандидата, де склали на Володимира Зеленського адміністративні матеріали за ст. 212-10 (порушення обмеження щодо ведення передвиборної агітації) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає штраф від 30-ти до 50-ти мінімумів доходів громадян", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що матеріали справи невдовзі передадуть на розгляд суду.

Читайте також: У штабі пояснили, чому Зеленський показав бюлетень

Як відомо, один неоподаткований мінімум доходів громадян становить 960, 50 грн.

Як повідомляв Укрінформ, у день голосування в другому турі виборів Президента Зеленський на виході з кабінки для голосування продемонстрував журналістам заповнений бюлетень.

21 квітня відбувається повторне голосування на чергових виборах Президента України. До виборчого бюлетеня включено двох кандидатів, які за підсумками першого туру виборів 31 березня одержали найбільшу кількість голосів, - шоумена Володимира Зеленського та чинного главу держави Петра Порошенка.

Для проведення виборів утворено 199 територіальних виборчих округів та один закордонний виборчий округ, а також близько 30 тисяч дільничних виборчих комісій. За кордоном працює 101 виборча дільниця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-