Пацієнти одеської психлікарні розповідали медсестрі, за кого проголосували - ОПОРА

Пацієнти одеської психлікарні розповідали медсестрі, за кого проголосували - ОПОРА

Укрінформ
На північній околиці Одеси, в селі Олександрівка Лиманського району, на спеціальній виборчій дільниці №510523, відкритій в комунальному закладі «Одеська обласна психіатрична лікарня №2», зафіксовані ознаки примусового голосування.
На дільниці в одеській психлікарні є ознаки примусового голосування - ОПОРА
Про це повідомляє сайт Одеського відділення Комітету виборців України.

"Спостерігач ОПОРИ зафіксувала що виборці, які виходять з кабінок для голосування, повідомляли медсестрі, яка приводила їх в приміщення для голосування, про те, що вони поставили позначку «в першому рядку виборчого бюлетеня». Щонайменше двоє виборців повідомили такі відомості медичній сестрі", - йдеться в повідомленні.

За вказаним фактом складено акт про порушення виборчого законодавства. Працівники поліції, які охороняють приміщення виборчої дільниці, викликали на місце події слідчо-оперативну групу Лиманського відділу поліції.

Координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Одеській області Анатолій Бойко акцентував, що «відповідно до ч. 2 ст. 6 Закону України «Про вибори Президента України», заборонено застосування насильства, погроз, обману, підкупу чи будь-яких інших дій, що перешкоджають вільному формуванню та вільному волевиявленню виборця".

Читайте також: Поліція вже отримала понад 430 повідомлень про виборчі порушення

«Перешкоджання вільному здійсненню громадянином свого виборчого права або права брати участь у референдумі, перешкоджання діяльності іншого суб'єкта виборчого процесу, поєднані з обманом або примусом, - караються обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк», - нагадав Бойко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-