У Вінниці викликали рятувальників, аби відкрити сейф із бюлетенями

У Вінниці викликали рятувальників, аби відкрити сейф із бюлетенями

Укрінформ
Із запізненням на півгодини розпочала роботу дільнична виборча комісія № 051557, що знаходиться у загальноосвітній школі №22 Вінниці. Не було кому відкрити сейф з бюлетенями.

Про це повідомляє “Голос України”.

Аби відкрити сейф викликали рятувальників Держслужби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) у Вінницькій області. Це підтвердив виданню керівник прес-служби ДСНС в області Олександр Кутовий.

«Нам зателефонували з поліції і повідомили про необхідність відкриття сейфу. На місце виїхав автомобіль, укомплектований спеціальним обладнанням, і троє рятувальників. У присутності поліцейських вони оперативно виконали роботу з відкриття сейфу», -зазначив Кутовий.

Про те, що комісія вчасно не розпочала роботу, обласне управління Нацполіції повідомив поліцейський, який чергує на ДВК№ 051557. За словами керівника відділу комунікації обласної поліції Анни Олійник, процес голосування на названій дільниці розпочався із запізненням на пів години. Вона уточнила, що після того, як рятувальники відкрили сейф, комісія обрала нового голову й почала роботу. Тако, за її словами, інформацію про факт порушення внесли до журналу єдиного обліку заяв та звернень. Після перевірки причин буде прийнято рішення про можливе відкриття провадження і притягнення винних до відповідальності.

Загалом на Вінниччині працює 1649 ДВК. На всіх інших голосування розпочалося вчасно.

Читайте також: Фото бюлетеня, голосування за довіреністю — на Львівщині фіксують нові порушення

Як повідомлялося, в Україні відбувається повторне голосування на чергових виборах Президента України.

До виборчого бюлетеня включено двох кандидатів, які за підсумками першого туру виборів 31 березня одержали найбільшу кількість голосів, - шоумена Володимира Зеленського та чинного Главу держави Петра Порошенка.

Для проведення виборів утворено 199 територіальних виборчих округів та один закордонний виборчий округ, а також близько 30 тисяч дільничних виборчих комісій. За кордоном працює 101 виборча дільниця.Активність виборців, за даними 194 виборчих округів, склала 18,04%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-