У ЦВК пояснили, чому не відкрилася дільниця на Донбасі

У ЦВК пояснили, чому не відкрилася дільниця на Донбасі

Укрінформ
Голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук пояснила, чому у Донецькій області не розпочала роботу ДВК №140379.
Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дільниця дійсно знаходиться в складному районі. 31 березня на цій дільниці змогли і виявили бажання проголосувати лише 4 виборців. На сьогодні внесено у список 192 виборці. Ми знаходимося в постійному контакті з головою Донецької обласної державної військової адміністрації. Ми намагаємося і вирішимо цю проблему, щоб дільниця відкрилася і люди могли проголосувати" , - сказала Сліпачук.

Голова ЦВК назвала кілька причин невідкриття дільниці.

"Там кілька причин. По-перше, штаби дали кандидатури до складу цієї ДВК - це майже всі жителі Маріуполя. Це не дуже коротка відстань, і знову ж таки місцезнаходження цієї дільниці стало причиною, чому на сьогодні ці особи відмовляються виконувати свої функції. Наскільки мені відомо, поліція розглядає інші причини, які могли бути підставами для того, щоб люди відмовилися працювати. Але базова причина пов'язана саме зі специфікою цього регіону і знаходженням цієї дільниці майже на лінії розмежування", - сказала Сліпачук.

Читайте також: Дільниця на лінії розмежування не відкрилася через саботаж членів ДВК – ОПОРА

За інформацією ОПОРи, дільниця не відкрилась, бо члени ДВК висунули специфічні вимоги до ОВК щодо сплати за їхню роботу додаткових 27 тисяч гривень.

Як повідомлялося, в Україні відбувається повторне голосування на чергових виборах Президента України. До виборчого бюлетеня включено двох кандидатів, які за підсумками першого туру виборів 31 березня одержали найбільшу кількість голосів, - шоумена Володимира Зеленського та чинного главу держави Петра Порошенка. Для проведення виборів утворено 199 територіальних виборчих округів та один закордонний виборчий округ, а також близько 30 тисяч дільничних виборчих комісій. За кордоном працюватиме 101 виборча дільниця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-