У Порошенка назвали термін завершення судової реформи

У Порошенка назвали термін завершення судової реформи

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко має намір упродовж двох років завершити реформу судової системи.

Про це заявив речник передвиборчого штабу Петра Порошенка Олег Медведєв під час брифінгу у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Рішення судів останніх часів доводять, що вони, як мінімум, стали незалежними від Президента і виконавчої влади. Порошенко має твердий намір протягом найближчого року-двох завершити реформу судової системи, в тому числі в тих аспектах, які стосуються судів першої інстанції”, — сказав Медведєв.

Водночас речник штабу наголосив, що глава держави вважає рішення Окружного адміністративного суду міста Києва щодо скасування рішення про націоналізацію ПриватБанку однією з ознак того реваншу, який може відбуватися в разі виграшу Володимира Зеленського на президентських виборах.

Читайте також: Порошенко до виборців: Не допустіть перетворення України на Малоросію

“Ми розраховуємо, що в судах вищої інстанції (вони вже реформовані і пройшли очищення, оновлення суддівського корпусу) держава зможе захистити свої інтереси. Проблема наразі полягає в тому, що через надто складний і великий обсяг завдань, пов'язаних із судовою реформою, у нас реформа не дійшла до судів першої інстанції — вона там тільки починається. І, звичайно, такі рішення суддів пов'язані з тим, що дійсно низова ланка недореформована ще”, - пояснив Медведєв.

Водночас, зважаючи на ті рішення, які виносять суди, в передвиборчому штабі Петра Порошенка вважають, що команду Зеленського “влаштовує та система, яка існує, і вони навряд чи будуть зацікавлені в подальшому її реформуванні”.

Разом тим Медведєв наголосив, що ознакою можливого політичного реваншу є не тільки рішення суду щодо ПриватБанку, а й такі рішення, які стосуються, наприклад, звільнення з-під варти Надії Савченко і Володимира Рубана.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-