Аласанія назвав ключове питання, яке ніяк не могли узгодити штаби

Аласанія назвав ключове питання, яке ніяк не могли узгодити штаби

Укрінформ
Представники передвиборчих штабів кандидатів на пост Президента Петра Порошенка та Володимира Зеленського дійшли згоди щодо ретрансляції дебатів на НСК “Олімпійський” 19 квітня.

Про це повідомив голова правління НСТУ Зураб Аласанія на своїй сторінці у Facebook.

“Сьогодні (18 квітня — ред.) штаби зійшлися на думці, що "картинка" все ж має бути одна для всіх, а за фахівцями по ключових позиціях: режисер ефіру (людина, яка зводить за пультом всі сигнали від камер) та оператор-постановник (людина, яка відповідає за розташування і роботу всіх камер) — вони мають звернутися до суспільного мовника, якому довіряють обидва штаби і який гарантує рівність доступу та збалансоване висвітлення події”, — зауважив Аласанія.

Він додав, що питання “картинки” було одним із ключових, які не могли узгодити штаби, адже для масштабних шоу на великому полі, такому як “Олімпійський”, потрібна пересувна телевізійна станція (ПТС), за допомогою якої «зводиться» зображення з різних камер.

“Штаби кандидатів, не довіряючи один одному, ще вчора сходилися на ідеї двох окремих ПТС, кожна з яких обслуговувала б "свого" кандидата і роздавала б картинку зі "своїм" баченням події. Це було проблемою і для каналів, які взялися ретранслювати подію. Канали знову розділилися б на два табори, показуючи дві різні інтерпретації”, — переконаний Аласанія.

Читайте також: Аласанія про дебати: Концертів планувалось чотири - два до, два після

За його словами, Суспільне щохвилини очікує від Центральної виборчої комісії рішення про можливе внесення змін до постанови №472 “Про Положення про порядок проведення Національною суспільною телерадіокомпанією України передвиборних теледебатів між кандидатами на пост Президента України, включеними до виборчого бюлетеня для повторного голосування, за рахунок і в межах коштів Державного бюджету України, виділених на підготовку та проведення виборів Президента України”. За його словами, йдеться про зміщення часу національних дебатів - із 20:00 до 21:00 - на одну годину пізніше, тобто з 21:00 до 22:00.

“Якщо ЦВК постанову в частині часу змінить - НСТУ виконає це рішення і зсуне час офіційних дебатів на годину. Це надасть можливість кандидатам встигнути після шоу на НСК завітати в «Олівець» для участі в Національних теледебатах, а одразу після них — у програмі «Зворотний відлік» поспілкуватись з експертами та журналістами у більш вільному та більш інтелектуальному формату”, — пояснив голова правління НСТУ.

Як повідомлялося, 3 квітня кандидат у президенти Володимир Зеленський заявив, що дебати з Петром Порошенком мають відбутися на стадіоні "Олімпійський". Він також наполягає, що дебати мають відбутися 19 квітня о 19.00.

16 квітня команди Порошенка і Зеленського підписали тристоронню угоду з НСК "Олімпійський".

Відповідно до закону про вибори Президента дебати мають розпочатися в ефірі Суспільного 19 квітня о 20.00.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-