СБУ запобігла

СБУ запобігла "зливу" росіянам персональних даних 1,5 мільйона виборців

Фото, відео
Укрінформ
На Дніпропетровщині співробітники СБУ попередили передачу персональних даних українських виборців до Російської Федерації.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

“Оперативники спецслужби встановили, що жителька Кам’янська Дніпропетровської області за допомогою спеціалізованих форумів та комунікативних можливостей мережі Інтернет намагалася збути базу даних, яка налічувала особисту інформацію та контактні телефони півтора мільйона громадян України”, - йдеться у повідомленні.

Серед «замовників» вказаного масиву даних правоохоронці виявили громадян Російської Федерації, ймовірно представників російських спецслужб, які мали на меті використати базу даних для здійснення «телефонного тероризму» напередодні та під час проведення виборів Президента України. Передбачалось, що такі дзвінки мали вплинути на хід виборчого процесу та делегітимізувати його результати.

Для недопущення передачі до країни-агресора інформації з обмеженим доступом співробітники СБУ провели санкціоновані обшуки, у ході яких вилучено комп’ютерну техніку та засоби зв’язку, що використовувались у протиправній діяльності.

Фото: СБУ
Фото: СБУ

Читайте також: СБУ затримала групу диверсантів російських спецслужб

Наразі вирішується питання щодо оголошення зловмисниці про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 361-2 Кримінального кодексу України.

Заходи з припинення протиправних дій проводились спільно зі слідчими поліції під процесуальним керівництвом прокуратури.

Відео: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-