Президент вважає, що НАБУ і САП треба перезавантажити

Президент вважає, що НАБУ і САП треба перезавантажити

Укрінформ
Антикорупційна інфраструктура підлягає перезавантаженню, оскільки не надала очікуваних суспільством результатів.
Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час публічної дискусії з представниками позапартійної ініціативи Виборча Рада UA та коаліції громадських організацій Реанімаційний Пакет Реформ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я хотів би наголосити, що антикорупційна інфраструктура в умовах, коли вона не надала тих результатів, яких очікували від неї Президент і суспільство, підлягає перезавантаженню. І пропоную не концентруватися лише на НАЗК. Єдине прошу: не чіпати Антикорупційний суд, бо він ще не почав роботу”, - зазначив Глава держави.

При цьому він підкреслив, що в Україні було створено антикорупційну інфраструктуру, яка на сьогодні є повністю незалежною від впливу Президента. Водночас Порошенко висловив солідарність із громадськими активістами, які незадоволені роботою антикорупційних органів.

“І я абсолютно не задоволений їх роботою... Друзі, ми створили так, як ви хотіли. Чому корупціонери не в тюрмі? Бо народ питає з Президента, а Президент для цього немає ані жоднісінських повноважень: він зобов'язаний був продемонструвати політичну волю і створити антикорупційну інфраструктуру. І я пишаюсь, що саме до дня виборів ми зробили останній крок, підписавши указ про призначення суддів Антикорупційного суду, і весь світ сьогодні схвалює прозорість і ефективність процедури, в тому числі — з використання Ради міжнародних експертів”, - пояснив Президент.

Водночас він подякував представникам Реанімаційного Пакету Реформ, Transparency International, іноземним фахівцям, міжнародним фінансовим партнерам України, які долучалися до підготовки відповідних законодавчих актів щодо запровадження антикорупційної інфраструктури.

Читайте також: Порошенко хоче поступово зменшити президентські повноваження

“Ми зробили безпрецедентні кроки, які не мають аналогів ніде у світі, — і про це також треба говорити: було створено Національне антикорупційне бюро з широчезними, безпрецедентними повноваженнями, і Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру, яка не підпорядкована нікому, і спеціально виписувалося, як всі антикорупційні органи мають бути абсолютно незалежними в першу чергу від Президента і від політиків”, - додав Порошенко.

Як повідомляв Укрінформ, кандидат на посаду Президента України, чинний глава держави Петро Порошенко повідомив про свою участь у публічній дискусії з представниками громадянського суспільства у київському телецентрі “Олівець”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-