Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Мрію, щоб Україна не розчинилася після 21 квітня. І залишилася мода на українську мову

Мрію, щоб Україна не розчинилася після 21 квітня. І залишилася мода на українську мову

Блоги
Укрінформ
І щоб все більше людей з нашого російськомовного минулого поверталися до української

У мене є мрія. Ні, цього разу не про всеукраїнський громадський бюджет. Я хочу, щоб після виборів – хто б не переміг – в Україні залишилася мода на українську.

Може й дивно, але кажу це як людина, яка вперше почула українську в 7 років. На першому уроці української в радянській школі. Як назло, програма українських мови та літератури була настільки нудною, що я не сприймав її абсолютно. А от російська мова та література викладалися як у школі, так і в університеті – просто казково шикарними найкращими викладачами. Цікаво, чи так було лише в мене, чи це тенденція?

У класі українською на перервах не говорив ніхто, в університеті дівчата говорили українською у гуртожитках, а в аудиторіях при спілкуванні з однокурсниками масово переходили на російську.

Зараз ситуація міняється. Все більше людей з мого російськомовного минулого якимось дивом разом зі мною щось усвідомили і вже пишуть тут українською. Радію за всіх нас. Я чудово говорю російською і легко переходжу на неї за потреби. Але мрію, щоб Україна не розчинилася після 21 квітня.

Артем Стельмашов

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-