Маю підстави виграти вибори і знаю, які реформи робитиму - Порошенко

Маю підстави виграти вибори і знаю, які реформи робитиму - Порошенко

Укрінформ
Петро Порошенко має намір виграти президентські вибори і реалізувати всі заплановані ним реформи. 

Про це він заявив в ефірі ток-шоу “Пульс” на телеканалі “112”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я переконаний, що маю всі підстави виграти вибори. Я можу наголосити, що буду робити в своїй каденції. Сьогодні Конституція чітко вимагає, щоб і Президент, і Верховна Рада, і уряд України робили все можливе для того, щоб були проведені всі необхідні реформи, які би гармонізували наше законодавство з європейським. І я чітко знаю, по яких секторах. Мною вже домовлено з Європейською комісією про програми співпраці”, - наголосив Петро Порошенко.

Першим він назвав сектор енергетики, де збирається знайти компроміс, у тому числі стосовно “Північного потоку-2”.

“Це ще один ризик і загроза. Якщо зараз починати все з нуля або озиратися на російські інтереси — це будуть надзвичайно руйнівні наслідки для української енергетики. А ми за ці 5 років виграли суд і $4,6 млрд виграли, більше двох з яких уже надійшли в Україну. І ми маємо забезпечити енергетичну незалежність нашої держави”, - підкреслив Президент.

Читайте також: Порошенко: Закликаю кожного стати "україноботом"

Наступний сектор, за його словами, - це цифровий союз.

“Для звичайного громадянина це означає, що той, хто поїхав по безвізовому режиму до ЄС, має такі самі тарифи і не переплачує за роумінг. А насправді це є цифрове урядування, розвиток ІТ-сектора, щоб Україна стала повноцінною частиною дигітальної Європи”, - зазначив Президент.

“Третя позиція — це продовження роботи по митному Шенгенському союзу для того, щоб ми з урахуванням реформи Митної служби забезпечували зниження вартості відправки вантажів до ЄС і спрощення процедур. Четверта позиція — я маю тверде завдання і знаю як — ми підписали закон про банкрутство, який піднімає нас на 12 сходинок в рейтингу Doing Business. І ми кардинально змінимо і ввійдемо в першу п’ятдесятку країн з найбільшою інвестиційною привабливістю. Бо без того, щоб прямі іноземні інвестиції потрапили до нас, нічого не буде”, - розповів Петро Порошенко.

Він висловив переконання, що парламент проголосує закон про податок на виведений капітал: “Це означає, що якщо ти вкладаєш — жодної копійки не платиш, якщо виводиш — платиш податок на споживання або податок на виведений капітал. На сьогодні першими кроками будуть ті, щоб на гарматний постріл ніякі правоохоронні органи наблизитися до бізнесу не могли, із започаткуванням Національної служби фінансової безпеки, де працюють аналітики і де все під час електронного урядування видно”.

Резюмуючи, Петро Порошенко наголосив: “Головне — не втратити темпи, щоб нас не розвернули. Головне — не помилитися 21-го числа, коли вся влада в Україні переходить безпосередньо до кожного громадянина України”.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-