Дільничні виборчкоми укомплектують до опівночі - штаб Порошенка

Дільничні виборчкоми укомплектують до опівночі - штаб Порошенка

Укрінформ
Дільничні виборчі комісії будуть повністю укомплектовані до кінця доби 15 квітня.
Про це заявив речник передвиборчого штабу Порошенка Олег Медведєв під час брифінгу у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Термін формування дільничних виборчих комісій завершується, дійсно, сьогодні о 24:00. І за моєю інформацією, станом на 24 годину буде повний комплект членів комісій. Проблем немає і з формуванням окружних виборчих комісій: їх 199 по кількості округів, вони всі укомплектовані. Наскільки мені відомо, реальна проблема сьогодні станом на середину дня полягала в тому, що по 33-х ОВК дійсно не вистачало членів дільничних виборчих комісій для формування складу комісій”, - зазначив Медведєв.

Читайте також: Ізраїльський політтехнолог спростував роботу на Порошенка

При цьому він заперечив, що проблема з укомплектованістю дільничних виборчих комісій може бути пов'язана нібито зі спробою зірвати голосування 21 квітня.

“Звичайно, що за цим не стоїть жодних прагнень зірвати вибори. Таке прагнення не могло би бути реалізованим, тому що відповідальність за формування ДВК законодавство безпосередньо покладає на ОВК, вони цим зараз займаються, щоб доукомплектувати ДВК. Але ще раз наголошую, що проблеми немає, тому що я маю стовідсоткову інформацію, що вакансії будуть заповнені сьогодні протягом доби, і станом на ранок взавтра ви побачите, що всі ДВК є повністю укомплектовані і готуються до проведення повторного голосування 21 квітня”, - зауважив речник штабу Порошенка.

"Ми для другого туру запропонували близько 100 тисяч членів комісій і спостерігачів різних рівнів. Здається, цифра 70 тисяч членів комісій була запропонована від імені нашого кандидата. Складнощі певні з формуванням були, бо комісії формуються на волонтерських засадах, тому що формувати їх доволі складно", - додав він.

Як повідомлялося, у дев'яти виборчих округах з виборів Президента України неукомплектовані низка дільничних виборчих комісій. При цьому у ЦВК закликають виборців долучитися до виборчого процесу як член дільничної виборчої комісії.

Водночас громадянська мережа ОПОРА повідомляла, що станом на 15:00 15 квітня для формування дільничних виборчих комісій на другий тур виборів Президента в Чернігівській області не вистачає понад 2300 членів ДВК від обох кандидатів в Президенти. За оцінкою спостерігачів ОПОРИ, понад дві третини людей не подано від Петра Порошенка, ще третина – від Володимира Зеленського. Наразі голови ОВК шукають волонтерів, які візьмуть участь у роботі комісій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-