Ізраїльський політтехнолог спростував роботу на Порошенка

Ізраїльський політтехнолог спростував роботу на Порошенка

Укрінформ
Ізраїльський політтехнолог Моше Клюгхафт назвав інформацію про свою участь у передвиборній кампанії українського Президента Петра Порошенка "фейком".

Про це він сказав, відповідаючи на запит Deutsche Welle.

"Я зайнятий в інших країнах", - зазначив ізраїльський консультант з технологій передвиборної боротьби.

Раніше про причетність до кампанії Порошенка скандально відомого політтехнолога повідомив народний депутат Сергій Лещенко. Політик оприлюднив у своєму блозі принт-скріни фото, оприлюднених, за його словами, на профілі Клюгхафта у мережі Instagram. Фото, за словами Лещенка, були зроблені ізраїльським політтехнологом у Києві, але згодом видалені. На фото видно вулиці Києва з вікна. Одне фото зроблене з будівлі, яку депутат ідентифікував як офіс телеканалу "Прямий", який вважають пропрезидентським. На момент публікації цього матеріалу Клюгхафт ще не відповів на запитання DW, чи оприлюднював він ці фото.

Лещенко у своєму блозі на "Українській правді" приписав саме Клюгхафту ідею білбордів, на яких Порошенко зображений з президентом РФ Володимиром Путіним. Депутат, який нині є радником кандидата Володимира Зеленського, звинувачує штаб Порошенка у використанні брудних прийомів передвиборної боротьби.

У своїй відповіді DW Клюгхафт не приховує образи за те, що в Україні його називають "чорним політтехнологом". "Я стратегічний консультант, а не чорний піарник. Таке можуть казати лише боягузи", - зазначив ізраїльський консультант.

"Клюгхафт може похвалитися участю в низці успішних передвиборних кампаній не лише в Ізраїлі, а й у Європі. Водночас йому приписують суперечливі методи ведення політичних кампаній. Зокрема, у Грузії торік він працював у передвиборному штабі Саломе Зурабішвілі. Критики стверджують, що саме Клюгхафту належить ідея провокативних білбордів "Ні Нацам - ні злу", на яких були зображені опонент Зурабішвілі на виборах Грігол Вашадзе і його соратники з партії "Національний рух". Від причетності до цих білбордів у штабі кандидатки в президенти відхрестились", - йдеться у публікації.

Як пише видання, у Румунії Клюгхафт консультував правлячих соціал-демократів, а в Австрії належав до команди ізраїльських політтехнологів виборчого штабу екс-канцлера Крістіана Керна. Ще до кінця кампанії Керн розірвав контракт з ізраїльською командою після того, як її лідер Таль Зільберштайн був заарештований в Ізраїлі за підозрою у корупції і відмиванні коштів.

"Клюгхафта часто називають у ЗМІ "фахівцем з негативних кампаній". Зокрема, в Ізраїлі свого часу він консультував ультраправу партію "Єврейський дім", яка виставляла опонентів посібниками терористів. Утім, ізраїльський консультант не завжди вдається до провокативних методів. Зокрема, в Австрії, за його ідеєю, канцлер Керн у рекламному ролику виступав доставщиком піци. Це йому, утім, так і не допомогло виграти вибори", - пише видання.

Читайте також: У штабі Порошенка немає іноземних політтехнологів — Березенко

Раніше заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Березенко в інтерв’ю "Українській правді" заявив, що в штабі кандидата у Президенти Порошенка немає іноземних політтехнологів.

Як повідомлялося, у другий тур виборів Президента України вийшли шоумен Володимир Зеленський і діючий Президент Петро Порошенко. За офіційними результатами першого туру виборів Президента України, за Зеленського проголосували 30,24% виборців, за Порошенка - 15,95% виборців. Другий тур відбудеться 21 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-