Другий тур виборів в Україні має пройти так само демократично — Меркель

Другий тур виборів в Україні має пройти так само демократично — Меркель

Укрінформ
Другий тур президентських виборів в Україні має пройти так само демократично, як і перший, з урахуванням критики спостерігачів.

Про це заявила канцлер ФРН Ангела Меркель у п'ятницю у Берліні після переговорів з Президентом України Петром Порошенком, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми бажаємо вільних і чесних виборів у другому турі», - сказала Меркель.

Вона зауважила, що ОБСЄ оцінила українські вибори як справедливі та чесні. Водночас, критику з боку цієї організації слід сприйняти дуже серйозно, що особливо важливо перед другим туром президентських виборів, а також парламентськими, які відбудуться у жовтні.

Читайте також: Порошенко з Меркель підтримали "Великоднє перемир'я"

При цьому, канцлер не сприйняла натяк на те, що, зустрічаючись лише з одним учасником українських виборчих перегонів, вона засвідчує підтримку одного з кандидатів, тоді як президент Франції Еммануель Макрон планує зустрітися з обома. У цьому зв'язку Меркель наголосила, що перебуває у постійному контакті та обміні думками з чинним українським лідером.

«Також у часи виборів важливо залишатися в переговорному режимі», - додала вона.

Як повідомлялося, Президент України Петро Порошенко перебуває з робочим візитом у Берліні. Після цього він вирушить у Париж, де о 18.00 запланована його зустріч із Президентом Франції Еммануелем Макроном.

Зустріч Макрона із Зеленським планувалася на 15.00 12 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-