Екс-прокурор США Марта Берш заперечує, що її кликали в команду Зеленського - ЗМІ

Екс-прокурор США Марта Берш заперечує, що її кликали в команду Зеленського - ЗМІ

Укрінформ
Американський екс-прокурор Марта Берш заявляє, що не отримувала пропозиції від команди кандидата у Президенти України Володимира Зеленського очолити Генеральну прокуратуру в разі його перемоги на виборах.
Про це повідомляє інтернет-видання Texty.org.ua.

“Українські медіа поширили інформацію про те, що кандидат в Президенти Володимир Зеленський запропонував посаду генерального прокурора Марті Борщ (Martha Boersch, правильна українська вимова Бьорш або ж Берш). Ми запитали, чи дійсно вона готова працювати генпрокурором - і вона заперечила, що отримала таку пропозицію”, - йдеться в повідомленні.

Як нагадується, Марта Берш стала відомою в Україні завдяки тому, що була прокурором у справі екс-прем’єр-міністра Павла Лазаренка. Згодом вона залишила державну службу та заснувала власну юридичну компанію. Також у 2017 вона подала свою кандидатуру на посаду аудитора Національного антикорупційного бюро України, однак згодом її відкликала. Вона пояснила своє рішення щільним графіком роботи.

Читайте також: У Зеленського спростовують, що вже готові "кадрові рішення"

"Марта Борщ" завдяки своєму прізвищу, співзвучному до слова “борщ”, стала міфічним персонажем української політики. Вона сприймалася багатьма громадянами як американська українка, та ще й з досвідом роботи у прокуратурі, яка може допомогти подолати корупцію в України. Різні політики й активісти жонглювали “Мартою Борщ”. Насправді такої людини - американської українки з прізвищем Борщ і досвідом роботи в прокуратурі США - не існує”, - наголошується в повідомленні.

Сама Марта Берш підкреслила, що нічого не знає про своє можливе українське походження.

У Texty.org.ua припускають, що її прізвище, скоріш за все, німецьке і походить від назви муніципалітету Берш (пишеться так само, як і прізвище Марти - Boersch) в Ельзасі, що у сучасній Франції.

Як повідомлялося, днями у команді Зеленського неофіційно сказали, що у разі перемоги на виборах лідер "95 кварталу" може призначити новим генпрокурором екс-прокурора США Марту Борщ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-