Порошенко подякував групі

Порошенко подякував групі "Першого грудня" за державницьку позицію

Фото
Укрінформ
Петро Порошенко висловив вдячність групі "Першого грудня" за їх державницьку позицію і відповідальність за майбутнє України, яку вони вкотре продемонстрували, заявивши про підтримку в другому турі нинішнього глави держави.

Про це він заявив під час зустрічі з Ініціативною групою «Першого грудня», повідомляє прес-служба Президента.

«Подяка вам не за мою підтримку, хоча я це дуже ціную. Подяка за те, що з перших днів створення групи ви продемонстрували свою небайдужість і особисту відповідальність за шляхи розвитку держави», - сказав Порошенко.

Водночас він висловив жаль, що не всі духовні й моральні авторитети громадського суспільства демонструють таку підтримку України.

«Якщо ми програємо цю битву, не буде нічого. Тому, що битва за Європу – це битва за свободу, на яку зараз іде наступ. Битва за Європу є битвою за демократію», - наголосив Президент.

Він підкреслив, що одним із доказів руху України у демократичному напрямку є проведення чесних і відкритих виборів, що підтвердили майже три тисячі міжнародних спостерігачів з усього світу.

Згадайте, хлопців, які є на фронті... А зараз бій не менш важливий. Бо ми не маємо створити ситуацію, коли нашим героїчним воїнам завдадуть удар у спину», - наголосив Порошенко.

Глава держави також зазначив, що готовий вислухати думки щодо подальшого реформування країни на наступні п’ять років, а також готовий до критики, оскільки вона демонструє відданість державі і дозволяє посилити ефективність спільних дій.

Правозахисник, член-засновник Української Гельсінської групи Мирослав Маринович на зустрічі заявив, що сьогодні боротьба йде не за якогось кандидата, а за Україну, а тому таке згуртування і підтримка чинного Президента і його державницького курсу є вкрай важливою.

Він зауважив, що всі очікували на атаку з боку Росії під час виборів, але не могли припустити, настільки ці атаки будуть ефективними. Маринович вважає, що в такий спосіб Росія помститься Порошенку за його державотворчий курс. Водночас він констатував, що Україна виявилася вразливою тому, що поряд із розвитком та перемогами у багатьох сферах є й ті реформи, які «забуксували».

Читайте також: Долею держави важити не можна - група «Першого грудня»

Як повідомляв Укрінформ, члени Ініціативної групи «Першого грудня» звернулися до українців з відкритим листом і застерегли від небезпек обрання Президентом Володимира Зеленського.

Лист написали учасники Ініціативної групи «Першого грудня» В’ячеслав Брюховецький, Іван Дзюба, Йосип Зісельс, Мирослав Маринович, Володимир Панченко, Вадим Скуратівський, Юрій Щербак, Ігор Юхновський, Ярослав Яцків.

Фото: www.president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-