Штаб Зеленського пояснив, чому не буде переговорів з представниками

Штаб Зеленського пояснив, чому не буде переговорів з представниками "Л/ДНР"

Оновлено
Укрінформ
У штабі кандидата в Президенти Володимира Зеленського посилаються на міжнародну практику в питанні щодо можливості переговорів з представниками так званих "республік" ОРДЛО.

Про це розповів спікер штабу Зеленського Дмитро Разумков в інтерв'ю BBC News Україна.

"Сьогодні це терористичні організації, і є міжнародна практика з цього питання", - сказав він.

За його словами, так звані адміністрації "ДНР" і "ЛНР" не є суб'єктами переговорного процесу, а лише об'єктами. Адже, зазначив Разумков, всі ключові рішення ухвалюються у РФ.

"Це "говорящі голови", які приїжджають у Мінськ, озвучують там якісь тези, але на ухвалення рішень ніяк не впливають. Тому переговори з ними — це, м'яко кажучи, малоефективно", - сказав спікер штабу Зеленського.

Читайте також: У Зеленського визнають складнощі у співпраці з Радою в разі перемоги

За словами Разумкова, вести переговори чи тиснути треба на тих, хто може ухвалювати рішення.

Також він пояснив, як саме Зеленський бачить шляхи вирішення проблеми окупації Росією українських територій. За словами Разумкова, "це питання дипломатії…, де є три вектори тиску на РФ. Перший - "нормандський формат" і його продовження — Мінськ. Другий — це Сполучені Штати, які тиснуть на Росію, щоб примусити її до миру. І третій — Велика Британія, яка після подій у Солсбері зайняла більш ніж жорстку позицію щодо РФ".

Позиція Зеленського полягає в тому, щоби об'єднати всі ці три вектори задля консолідованого тиску на РФ, каже Разумков. "Тобто, на базі "Нормандії" залучити двох підписантів Будапештського меморандуму — США і Велику Британію, що дозволить швидше й ефективніше повертати тимчасово окуповані території".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-