У штабі Порошенка відреагували на критику Кличка щодо аналізів

У штабі Порошенка відреагували на критику Кличка щодо аналізів

Укрінформ
У передвиборчому штабі Петра Порошенка вважають не зовсім справедливою критику боксера Володимира Кличка щодо попередньої здачі аналізів кандидатами у президенти.

Про це на брифінгу сказав речник передвиборчого штабу Петра Порошенка Олег Медведєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“На нашу думку, Кличко (Володимир — ред.) не дуже справедливо розкритикував, у тому числі, й нас за попередню здачу аналізів, тому що, на відміну від Зеленського, Порошенко здавав аналізи не своїм друзям і партнерам на сувеніри, а цілому консиліуму з двох державних і двох приватних лабораторій. Здав увесь спектр аналізів: і кров, і волосся і так далі”, - сказав Медведєв.

Водночас він наголосив, що у штабі Порошенка з повагою ставляться до Володимира Кличка, який сказав, що обидва кандидати не переконали його у процесі здачі аналізів.

Читайте також: Порошенко чекатиме Зеленського на "Олімпійському" 14 квітня о 14:14

“І якщо ми вже в цю історію увійшли, а нагадаю, що ініціював здачу аналізів Володимир Зеленський, то маємо дійти до кінця і довести на основі незалежної міжнародної експертизи чесність аналізів, об’єктивність, щоб результати цих аналізів ніхто не ставив під сумнів”, - заявив речник штабу Порошенка.

Він нагадав, що глава держави погодився здати аналізи сьогодні експертам Добровільної антидопінгової асоціації (VADA), які прибули до Києва. Команда Порошенка також закликала команду Зеленського “переконати Володимира Олександровича у важливості цієї процедури і так само прибути сьогодні для здачі аналізів”.

Речник штабу Порошенка підкреслив, що експертиза буде незалежною, їй довіряють найавторитетніші спортсмени світу, зокрема й сам Володимир Кличко.

"Кличко, до речі, сьогодні, проводячи паралелі зі спортивним світом, сказав, що там відмова здавати аналізи означає автоматичну відмову спортсмена від участі в змаганнях. Справа, звичайно, добровільна. Але якщо не здав, це породжує дуже багато питань”, - наголосив Медведєв.

За його словами, Порошенко сьогодні після 16 години в лабораторії НСК "Олімпійський" повторно здасть аналізи на предмет виявлення залежності від алкоголю та наркотиків.

“Звичайно, не дуже добре, що ми так багато про це говоримо у виборчій кампанії. Але на сьогодні стало всім зрозуміло, що це питання з такого шоу перейшло у питання національної безпеки”, - зауважив Медведєв.

Як повідомлялося, на прохання екс-чемпіона світу з боксу Володимира Кличка експерти Добровільної антидопінгової асоціації (VADA) погодилися провести експертизу біологічних матеріалів Порошенка та Зеленського.

Водночас у штабі кандидата у президенти Володимира Зеленського заявили, що він не буде здавати аналізи представникам VADA.

Другий тур виборів Президента України відбудеться 21 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-