Другий тур виборів: перші результати екзит-полу оголосять в Укрінформі

Другий тур виборів: перші результати екзит-полу оголосять в Укрінформі

Відео
Укрінформ
Перші результати Національного екзит-полу другого туру виборів Президента України з’являться о 20.00 21 квітня в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ".

Про це директор Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна повідомила на прес-конференції в Укрінформі.

"Розклад буде таким же, як і був (під час першого туру виборів Президента - ред.). О 14 годині ми збираємо журналістів і будемо розповідати, як проходить екзит-пол. Перша подача буде о 20 годині станом на 18.00. Другий екзит-пол буде о 22 годині", - розповіла Бекешкіна.

Читайте також: Підсумки першого туру підбили у рекордний термін - ЦВК

У день виборів 31 березня Фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, Київський міжнародний інститут соціології та Центр Разумкова провели Національний екзит-пол 2019. За його результатами, шоумена Володимира Зеленського найбільше підтримують на півдні - 42,1% та сході країни - 31%. На заході він має підтримку 21,8% виборців, у центрі - 28,5%.

Президент Петро Порошенко має найбільшу підтримку на заході - 25,8% та в центрі - 19,3%. На сході у Порошенка підтримка в 9,4% голосів, а на півдні - 11,4%.

У лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко підтримка на заході - 17,6%, у центрі - 17,4%, на півдні - 9,6%, на сході - 7,4%. Юрій Бойко має найбільшу підтримку на сході - 27,4% та на півдні - 14,8%. А найменшу на заході - 1,9% та в центрі - 5,7%. Анатолія Гриценка найбільше підтримують на заході - 12,6% і в центрі - 7,5%. Найменше - на півдні (3,2%) та на сході (2,7%). Серед інших кандидатів Ігоря Смешка найбільше підтримують у центрі - 9,7%, Олега Ляшка найбільше підтримують на заході - 5,9%, Олександра Вілкула найбільше підтримують на сході - 10,4%, Руслана Кошулинського - на заході, де він отримав 4%.

Національний екзит-пол під час президентських виборів 2019 року проводиться Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва в рамках проекту «Національний екзит-пол 2019», що здійснюється за фінансової підтримки Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», яка фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні, Представництвом Європейського Союзу в Україні, Міжнародним фондом «Відродження», Посольством Канади в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-