Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Другий тур: на перереєстрацію у всіх нас ЛИШЕ П'ЯТЬ ДНІВ?!

Другий тур: на перереєстрацію у всіх нас ЛИШЕ П'ЯТЬ ДНІВ?!

Блоги
Укрінформ
Ви пам'ятаєте багатогодинні черги за 2-3 тижні перед виборами першого туру?

Отже, пам'ятаючи досвід першого туру, коли в черзі на зміну місця голосування треба було стояти 4-5 годин, дослухавшись до заклику міністра юстиції Петренка, я сьогодні поїхала у відділення Державного реєстру виборців Шевченківського району. І мене спіткала невдача!

Виявляється, що прийом заяв на зміну місця голосування стане можливим лише після того, як рішення ЦВК про проведення другого туру виборців буде офіційно оголошене і надруковане в "Урядовому кур'єрі" чи "Голосі України". Згідно з законом, пояснили нам на місці, ЦВК має час до 10 квітня на встановлення результатів першого туру і оголошення другого.

А я, виборець, що хочу змінити місце голосування з поважних причин, маю прийти до Держреєстру НЕ ПІЗНІШЕ, НІЖ ЗА 5 ДНІВ ДО ВИБОРІВ! Тобто, до 16 квітня. Це що виходить: на перереєстрацію у всіх нас ЛИШЕ П'ЯТЬ ДНІВ!

Ви пам'ятаєте багатогодинні черги за два-три тижні перед виборами? І то тоді перереєструвалося лише 300 тисяч виборців із потенційних мільйонів?

Тепер треба буде працювати цілодобово, щоб перереєструвати хоча б тих же громадян, що й на першому турі. 

Але на дверях відділення Держреєстру виборців висить оголошення з графіком: понеділок - п'ятниця, з 9.00 до 18.00, обідня перерва з 13.00 до 14.00, а в п'ятницю у них ще й короткий день – до 16.45.

Ні про яку суботу-неділю не йдеться!

Яким чином тоді буде забезпечено перереєстрацію? 

Мені видається, що ЦВК має здійснити якісь кроки і зобов'язати відповідні структури продовжити робочий час відділень Держреєстру виборців для того, щоб права громадян було максимально дотримано.

P.S. Центрвиборчком сьогодні повідомив, що результати виборів Президента України можуть бути встановлені 7 квітня. Можна очікувати, що надруковане рішення буде - 8 квітня.

Марина Сингаївська

FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-