Порошенко: Я забезпечую всі необхідні кроки, щоб дебати відбулися

Порошенко: Я забезпечую всі необхідні кроки, щоб дебати відбулися

Укрінформ
Чинний глава держави і кандидат у Президенти України Петро Порошенко заявив, що необхідно припинити обмін думками у соціальних мережах і провести дебати між кандидатами.
Про це Порошенко сказав на брифінгу після здачі аналізів у приміщенні НСК "Олімпійський", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Майже 80% українців підтримують і вимагають проведення дебатів, і ігнорувати цю думку точно не повинен жоден кандидат. Саме тому сьогодні я забезпечую реалізацію всіх необхідних кроків для того, щоб дебати відбулися і якомога раніше. Треба припинити обмін думками через соціальні мережі і дати можливість українським громадянам самостійно, виходячи з тої інформації, яку вони отримають, визначитись та висловити свою симпатію 21 квітня 2019 року", - наголосив Президент.

Читайте також: Пропозиція до Тимошенко щодо дебатів є неповагою до неї та її виборців — Порошенко

Як повідомлялося, презентовані 4 квітня результати загальнонаціонального опитування, проведеного фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології, засвідчили, що дебати кандидатів у Президенти вважають потрібними 74% українців.

Кандидат у Президенти Володимир Зеленський 3 квітня опублікував відеоролик, де заявив, що дебати з іншим кандидатом на посаду глави держави Петром Порошенком мають відбутися на стадіоні "Олімпійський". Він також наполягав, що кандидати обов’язково мають пройти медичну експертизу "і довести народу, що серед них немає ні алкоголіків, ні наркоманів".

Порошенко відповів згодою на умову Зеленського провести дебати на НСК "Олімпійський". Він також закликав Зеленського пройти у п’ятницю, 5 квітня, медичну експертизу в медпункті стадіону "Олімпійський". Водночас Зеленський зранку 5 квітня на стадіон не прийшов і здав аналізи у клініці "Євролаб".

Відповідно до постанови ЦВК від 5 травня 2014 року № 472, теледебати між кандидатами на посаду Президента України відбуваються в студії (кімнаті) Національної суспільної телерадіокомпанії України.

У свою чергу голова правління НСТУ Зураб Аласанія наголосив, що Суспільне проводить перемовини з усіма сторонами (ЦВК і штабами кандидатів) й готове провести дебати у зміненому форматі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-