Кремль зриває усі мирні зусилля України – Прокопчук

Кремль зриває усі мирні зусилля України – Прокопчук

Укрінформ
В очікуванні завершення президентських виборів в Україні керівництво РФ зриває будь-які спроби української сторони в напрямку мирного врегулювання розпочатого Кремлем конфлікту.

Про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Прокопчук під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні у четвер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Два останні місяці супроводжувалися небажанням Росії йти по шляху мирного врегулювання конфлікту, який вона розпочала зі своїм вторгненням в Україну та окупацією частини її територій. Кремль дав чітко зрозуміти, що він не зацікавлений у поліпшенні ситуації до президентських виборів в Україні, таким чином підриваючи всі зусилля та ініціативи України, в тому числі ті, які опираються на посередництво ОБСЄ", - заявив Прокопчук.

Читайте також: Дебати кандидатів у президенти: Аласанія анонсував зустріч зі штабами

Він нагадав, що чергове зобов’язання щодо припинення вогню, укладене 8 березня, провалилося майже відразу в результаті атак та провокацій з боку російських збройних формувань.

Поруч з цим, не вдалося досягнути жодного прогресу у звільненні громадян України, незаконно затриманих російською стороною, "яка, натомість, вдалася до засудження Павла Гриба за сфабрикованими звинуваченнями та розпочала нову хвилю переслідувань кримських татар". Також Росія продовжує нехтувати своїми міжнародними зобов'язаннями щодо поводження з військовополоненими у зв'язку з продовженням арешту 24 українських моряків, захоплених під час збройного нападу російських військ на кораблі ВМС України 25 листопада 2018 року.

"Масштабне втручання Російської Федерації у вибори Президента України, перший тур яких відбулося 31 березня, продовжувало мати місце протягом лютого та березня", - заявив Прокопчук.

На цьому тлі безпекова та гуманітарна ситуація на окупованих Росією територіях України продовжувала погіршуватися, додав дипломат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-