Омелян каже, що результати першого туру зруйнували план Путіна

Омелян каже, що результати першого туру зруйнували план Путіна

Укрінформ
Результати першого туру виборів Президента України зруйнували план президента РФ Володимира Путіна отримати в другому турі двох проросійських кандидатів.

Про це у Facebook заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

"Прозорість і демократичність виборів - перемога України. Незважаючи на багато політичних спекуляцій, перший тур пройшов чесно... Зруйновано план Путіна отримати у другому турі двох проросійських кандидатів", - написав Омелян.

Він нагадав, що у грудні заявив про підтримку Петра Порошенка як кандидата на пост глави держави і "шанси на його проходження в другий тур для багатьох виглядали примарними". Тому, написав Омелян, це теж перемога України і Петра Порошенка, і ще одна геополітична поразка Путіна.

Омелян зауважив, що тепер Україна отримала вибір: або йти далі шляхом нехай важких і інколи повільних реформ, вступу до НАТО і ЄС, або обрати шлях Венесуели, де "некомпетентні керівники-популісти перетворили найбагатшу країну за запасами нафти у світі у повного банкрута з середньою зарплатою у 2,5 долара/місяць".

Читайте також: Геращенко визнала, що новина про російські права на ролик Зеленського була фейком

Говорячи про організацію та проведення виборчого процесу, Омелян зауважив, що "епоха каруселі, «печива», «кідалов-підрахуй» канула в Лету".

"Завдяки відмінній роботі ЦВК перебіг голосування, підрахунок голосів, збіг цифр екзит-полів з реальним волевиявленням - було рутинною процедурою. В Росії, де один престолонаступник змінює іншого, а на голос виборця давно начхали, можуть лише про таку демократію мріяти", - додав міністр.

Як повідомляв Укрінформ, 31 березня в Україні відбулися вибори Президента. У бюлетені для голосування були прізвища 39 кандидатів. За даними ЦВК, явка на виборах становила 63,48%.

Відповідно до результатів опрацювання 100% електронних протоколів Володимир Зеленський набирає 30,24%, Петро Порошенко — 15,95% голосів виборців.

Наразі ЦВК приймає оригінали протоколів окружних виборчих комісій. Після прийняття останнього протоколу з "мокрою" печаткою комісія має до 10 квітня включно прийняти підсумковий протокол про результати голосування 31 березня й оголосити дату повторного голосування, так званий другий тур.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-