Геращенко прокоментувала намір Зеленського дебатувати на

Геращенко прокоментувала намір Зеленського дебатувати на "Олімпійському"

Укрінформ
До державного підприємства НСК "Олімпійський" не надходило жодних офіційних заявок, чи проектів угод на проведення дебатів між кандидатами в Президенти України.

Про це перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко написала на своїй сторінці у мережі Facebook.

"Пропозиція одного з кандидатів в президенти провести такі дебати на стадіоні НСК «Олімпійський» в Києві - є його власною ініціативою. Вона не обговорювалася з керівництвом держпідприємства та не узгоджувалася з графіком проведення заходів на стадіоні", - наголосила Геращенко.

У разі надходження відповідних пропозицій адміністрація НСК «Олімпійський» розглядатиме їх у робочому порядку, додала віце-спікер.

"Принагідно заявляємо, що НСК «Олімпійський» є аполітичним державним підприємством та не бере жодної участі у виборчій кампанії жодного з кандидатів у Президенти України (з офіційного прес-релізу стадіону)," - підкреслила Ірина Геращенко.

Як повідомляв Укрінформ, кандидат у президенти Володимир Зеленський покликав Петра Порошенка на дебати перед другим туром президентських виборів і дав йому 24 години на рішення. Зеленський наголосив, що дебати мають відбутися на стадіоні «Олімпійський», у присутності усіх охочих журналістів і каналів. На Facebook-сторінці ЗеКоманди також почали вести зворотний відлік з моменту оприлюднення заяви Зеленського.

Читайте також: У НСК “Олімпійський” заявляють, що не отримували офіційних заявок на проведення дебатів

Як встановлює стаття 62 Закону про вибори Президента, теледебати проводяться в останню п’ятницю перед днем повторного голосування між 19 та 22 годинами в прямому ефірі, тривалістю не менше 60 хвилин.

Теледебати транслюються на Першому Національному каналі Національної телекомпанії України та Першому каналі Національної радіокомпанії України, а також можуть безкоштовно транслюватися іншими каналами мовлення. Кандидати на посаду Президента України беруть участь у теледебатах особисто. У разі відмови одного з кандидатів на посаду Президента України взяти участь у теледебатах або неможливості його участі в них виділений для теледебатів час надається іншому кандидату на посаду Президента України для проведення передвиборної агітації.

Фото: www.facebook.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-