На Харківщині через зайнятість не проголосували 400 поліцейських

На Харківщині через зайнятість не проголосували 400 поліцейських

Укрінформ
На Харківщині в першому турі виборів через зайнятість по роботі не проголосували 400 поліцейських.

Про це розповів на брифінгу начальник Головного управління Нацполіціі в Харківській області генерал Олег Бех, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У першому турі 400 поліцейських не проголосували, бо були зайняті по службі. У другому турі всім співробітникам буде забезпечено право на волевиявлення", - зазначив Олег Бех.

За його словами, буде розроблено новий графік чергувань, "співробітників також забезпечать відкріпними талонами".

"Ми передбачимо, щоб люди звільнилися раніше і з урахуванням нового графіка змін змогли проголосувати, в тому числі, за місцем служби", - додав Олег Бех.

Відповідаючи на уточнююче запитання кореспондента Укрінформу, чи встиг проголосувати сам Бех, генерал чесно відповів: "Не встиг. Але ми зробили висновки, в другому турі буде повний порядок".

Що стосується підсумків забезпечення порядку на виборчих дільницях 31 березня, то, сказав Бех, вибори в Харкові та області пройшли спокійно, без надзвичайних ситуацій: "Проголосували 64% виборців, або 1 млн 300 тис. осіб".

Читайте також: Вибори президента: ЦВК опрацювала вже 99,99% протоколів

Порядок, як стало відомо, забезпечили понад 10 тис. правоохоронців, а також представники СБУ і ДСНС. За всю виборчу кампанію, яка тривала 90 днів, зафіксовано 400 повідомлень про правопорушення: 182 - до 31 березня, 207 - у день голосування, 11 повідомлень - 1 квітня. 166 з них - у стадії перевірки, в інших ознак криміналу немає. У день виборів відкрито 4 кримінальні провадження, в тому числі, щодо підкупу виборців, причому людям дзвонили з телефонів, зареєстрованих у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-