Геращенко - Зе-команді: Проект Порошенка про відміну е-декларацій для активістів вже рік у ВР

Геращенко - Зе-команді: Проект Порошенка про відміну е-декларацій для активістів вже рік у ВР

Укрінформ
Ірина Геращенко нагадала команді кандидата на посаду Президента України Володимира Зеленського, що зміни до законів ухвалює парламент, а не Президент.

Про це Геращенко написала у Facebook з приводу вимог команди Зеленського до глави держави Петра Порошенка.

“Штаб Зеленського звернувся до Президента Порошенка з вимогою негайно скасувати е-декларування для громадських активістів. Нагадаю Зе-команді - зміни до законів приймає ВР, а не Президент. Президент Порошенко ще рік тому вніс до парламенту як невідкладний законопроект про скасування е-декларування для активістів”, - наголосила Геращенко.

Вона зазначила, що альтернативний законопроект тоді внесла лідер “Батьківщини” Юлія Тимошенко. При цьому Геращенко нагадала, що команда Порошенка тоді голосувала за обидва законопроекти.

Водночас члени партії «УКРОП», які підтримують Зеленського, в тому числі кандидат у Президенти Олександр Шевченко, не голосували за жоден, наголосила віце-спікер.

Вона також зазначила, що така ж ситуація була з голосуванням у першому читанні законопроекту про вибори до парламенту, і закликала команду Зеленського “почати з себе”.

Як повідомляв Укрінформ, команда кандидата на посаду Президента України Володимира Зеленського оприлюднила вимоги до Президента Петра Порошенка.

Зокрема, команда Зеленського вимагає у Президента забезпечити ухвалення закону щодо скасування декларування доходів і витрат для громадських активістів, перезапустити роботу НАЗК, забезпечити ухвалення нового виборчого закону, вжити заходів для розблокування роботи Вищого антикорупційного суду, підтримати законопроект щодо криміналізації незаконного збагачення, звільнити Сергія Семочка з посади першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки, ліквідувати методику "Роттердам +".

Читайте також: Команда Зеленського висунула вимоги до Порошенка

31 березня в Україні відбувся перший тур виборів Президента. За даними ЦВК, явка виборців становила 63,48%. За попередніми даними, у другий тур виборів виходять шоумен Володимир Зеленський та чинний глава держави Петро Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-