Німецький експерт сказав, за яких умов Захід підтримає майбутнього Президента України

Німецький експерт сказав, за яких умов Захід підтримає майбутнього Президента України

Ексклюзив
Укрінформ
Кандидат, якого український народ обере Президентом, може розраховувати на підтримку Заходу, зокрема Німеччини, лише у разі продовження розпочатих реформ.

Це сказав у коментарі Укрінформу експерт-історик Німецької ради зовнішньої політики (DGAP) Вільфрід Їльге.

"Треба дати зрозуміти кандидатам, що вони отримають підтримку лише тоді, якщо зроблені позитивні кроки будуть мати продовження. Найважливішою і основною, яка буде мати вирішальне значення для співпраці у реформах, є умова, що Україна залишається демократичною", - сказав Їльге.

Коментуючи результати першого туру президентських виборів, він зазначив, що партнери України не повинні бути розчаровані, тому що в неділю відбулися, перш за все, демократичні вибори. І попри всі труднощі, зовнішню агресію, а також внутрішньополітичну поляризацію, Україні все ж вдалося зробити вибір, який був демократичним і визначив переваги виборців, сказав німецький експерт. На його думку, дуже важливо, що була жорстка конкуренція, а також те, що Україна залишається плюралістичною.

Серед недоліків Їльге назвав нерівний доступ до ЗМІ, використання адміністративного ресурсу потужними кандидатами в передвиборчий період, а також те, що насправді нічого не відомо про "найбільш перспективного кандидата", який зробив виборчу кампанію на "сумнівній комедії, в якій немає різниці між політичною агітацією і професійною відданістю", який досі ще не заявив, що він збирається робити.

"Ось чому тепер буде завдання уважно спостерігати за цим кандидатом", - сказав німецький експерт.

Читайте також: ЦВК опрацювала 99.88% електронних протоколів

Як повідомлялося, у неділю, 31 березня, в Україні пройшов перший тур виборів Президента. За попередніми даними, найбільше голосів отримали шоумен Володимир Зеленський і чинний глава держави Петро Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-