Поліція починає готуватися до другого туру виборів

Поліція починає готуватися до другого туру виборів

Укрінформ
Національна поліція розпочинає розрахунок сил і засобів для роботи під час другого туру президентських виборів.

Про це 2 квітня під час відеоселекторної наради під головуванням міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова заявив глава Нацполіції Сергій Князєв, інформує Департамент комунікації Національної поліції України.

“Зауважу, що менш ніж за три тижні відбудеться другий тур. Сьогодні ставлю завдання керівникам територіальних підрозділів забезпечити проведення якісних розрахунків з метою уникнення всіх нюансів та недопрацювань першого туру”, - підкреслив Князєв.

За словами глави Нацполіції, завдяки злагодженій роботі та ефективній взаємодії правоохоронців грубих порушень та провокацій під час виборчого процесу не допущено взагалі. "Підтвердженням цього є позитивна оцінка як іноземних спостерігачів, так і громадськості в цілому. Глава відомства висловив вдячність усім співробітникам, які були задіяні в охороні публічної безпеки і порядку під час виборів, а також продовжують нести службу в посиленому варіанті на виборчих дільницях по всій країні", - зазначається у повідомленні.

Князєв нагадав, що для забезпечення порядку в державі були залучені понад 72 тисячі поліцейських - понад 40 тисяч поліцейських взяли під охорону майже 30 тисяч виборчих дільниць, ще 23 тисячі правоохоронців залучалися до патрулювання населених пунктів, забезпечення безпеки дорожнього руху.

Окрім того, за даними відомства, 4,5 тисячі правоохоронців здійснювали своєчасне реагування на порушення виборчого законодавства та їх якісне документування у складі слідчо-оперативних груп, а також функціонували 147 вибухотехнічних груп, до яких увійшли фахівці ДСНС.

Читайте також: Тимошенко сподівається на перемогу в парламентських виборах

Князєв також нагадав, що упродовж двох днів до поліції надійшло понад 2,6 тисячі повідомлень про порушення виборчого законодавства, зареєстровано 71 кримінальне провадження.

За його словами, найбільше розпочато проваджень у Дніпропетровській (16), Донецькій (8) та Вінницькій (6) областях.

За словами Князєва, лише у день виборів правоохоронці забезпечили реагування на більш ніж 22 тисячі повідомлень щодо злочинів та пригод.

Князєв також зазначив, що "українська поліція пройшла черговий тест на зрілість та продемонструвала громадянам держави, що їх спокій під надійним захистом".

31 березня в Україні проходили вибори президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-