Підрахунок голосів: найменше протоколів опрацювали на Вінниччині

Підрахунок голосів: найменше протоколів опрацювали на Вінниччині

Укрінформ
На Вінниччині ОВК №15, де Центрвиборчкомом фіксується найнижчий рівень опрацювання протоколів, не може внести відомості про результати голосування на сервер ЦВК через збій нумерації протоколів.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила заступник голови Окружної виборчої комісії №15 Світлана Піх.

«У виборчу систему не можемо «залити» результати протоколів, прийнятих від ДВК. Вони є в наявності, ми їх майже від усіх комісій прийняли. А сервер ЦВК відомостей не приймає, тому що збилися серійні номери протоколів», - повідомила Піх.

За її словами, окружній виборчій комісії залишилось прийняти протоколи від кількох ДВК, і з цією роботою члени ОВК зможуть упоратися за годину. Що ж стосується передачі відповідної інформації до Центрвиборчкому, наразі вирішити проблему не вдається.

«Якщо не скасуються серійні номери протоколів, ми напевно передати ці дані не зможемо. Зверталися по допомогу в ЦВК, але ніякої підтримки і розуміння не бачимо. Вони з нас вимагають, а от кваліфікованої методичної допомоги в цьому питанні не надають», - сказала заступник голови ОВК №15.

Читайте також: Україна має змінити законодавство і практику голосування за кордоном — ОПОРА

Вона повідомила, що в Окружкомі надалі намагатимуться вносити відомості на сервер ЦВК, сподіваючись, що система виправить серійні номери протоколів і «порозставляє їх автоматично».

Згідно з даними ЦВК, у Вінницькій області наразі опрацьовано найменшу кількість протоколів, - станом на 9.00 цей показник становив 92,06%, у виборчому окрузі №15 – 59,34%. У той час як у цілому по країні ступінь їх опрацювання становить 97,81 %. До складу виборчого округу №15 з центром у м. Шаргороді входять 214 виборчих дільниць, розташованих у Мурованокуриловецькому, Томашпільському, Тульчинському, Чернівецькому та Шаргородському районах Вінницької області. На президентських виборах участь у голосуванні взяли 53 430 виборців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-