Четверо кандидатів агітували в

Четверо кандидатів агітували в "день тиші" та під час голосування - КВУ

Укрінформ
За оцінкою Комітету виборців України, четверо кандидатів на посаду Президента України порушували чинне законодавство щодо заборони агітації в день голосування і “день тиші”.

Про це заявив генеральний директор КВУ Олексій Кошель під час презентації попереднього звіту щодо перебігу виборів Президента України у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На думку Комітету виборців України, четверо кандидатів на пост Президента України порушували чинне законодавство щодо заборони агітації в день голосування і “день тиші”. Мали місце розміщення низки елементів зовнішньої реклами, зокрема борди і сітілайти, на яких були зображені гасла, схожі на ті, що використовувалися під час виборчої кампанії кандидатів, кольорова гама, яка повністю дублювала кольорову гаму стилістики кампанії кандидатів, а також використовувалися елементи символіки, шрифтів тощо”, - зазначив Кошель.

За його словами, такі дії є порушенням чинного законодавства України щодо ведення незаконної агітації.

Водночас у КВУ звернули увагу на те, що в день голосування офіційні спостерігачі від одного з кандидатів на виборчих дільницях використовували бейджі, виконані у символіці кандидата та з елементами його кампанії.

“Це призвело до низки конфліктів на виборчих дільницях у день голосування. Понад 20 прикладів повідомлень наших спостерігачів говорили про те, що були справді конфлікти, коли спостерігачі, члени комісії, журналісти просили зняти ці бейджі, що призводило до конфліктних ситуацій”, - уточнив голова Комітету виборців.

Водночас Кошель додав, що в більшості випадків спостерігачі прибирали елементи, що могли свідчити про незаконну агітацію.

Читайте також: Єврокомісія чекає на висновки ОБСЄ щодо українських виборів

Як повідомлялося, 31 березня в Україні відбувся перший тур виборів президента. За даними ЦВК, явка становила 63,48%.

За даними національного екзит-полу, найбільше голосів виборців отримує шоумен Володимир Зеленський - 30,6%, на другому місці чинний Президент Петро Порошенко з 17,8%, третє місце - лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко з 14,2% голосів.

За результатами опрацювання 75,13% електронних протоколів, до другого туру виходять шоумен Володимир Зеленський і чинний глава держави Петро Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-