Гриценко поскаржився на окружкоми, які несвоєчасно подали явку

Гриценко поскаржився на окружкоми, які несвоєчасно подали явку

Документ
Укрінформ
Кандидат у президенти, лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко подав до Центральної виборчої комісії скаргу, бо вважає, що окружні виборчі комісії несвоєчасно подали дані щодо явки виборців.

Відповідний документ у Facebook опублікував уповноважений представник Гриценка у ЦВК Руслан Чорнолуцький.

"Є у нас питання, щодо несвоєчасного оприлюднення інформації ОВК щодо даних явки виборців після часу закінчення голосування. Вважаємо, що таке штучне затягування інформування відбувається з метою ‘’підлаштуваня’’ під можливі фальсифікації", - написав Чорнолуцький.

В опублікованій скарзі зазначається, що о 20:30 у день виборів дільничні комісії мали передати дані про кількість виборців, внесених до списків на момент завершення голосування, і кількість виборців, які отримали бюлетені. До 21:30 відповідно до встановленої процедури окружні комісії через систему "Вибори" передають цю інформацію до ЦВК. Проте, наголошується у скарзі, о 22.08 31 березня відповідні дані до Центрвиборчкому передали тільки 156 округів із 199.

У цьому зв'язку Гриценко просить ЦВК притягнути до відповідальності голів ряду окружних комісій за недотримання процедури передачі даних про явку виборців.

Читайте також: ЦВК опрацювала майже 16% протоколів: у лідерах Зеленський і Порошенко

Як повідомлялося, 31 березня відбулося голосування на чергових виборах Президента України. У бюлетені для голосування були прізвища 39 кандидатів.

За даними національного екзит-полу, найбільше голосів виборців здобуває шоумен Володимир Зеленський – 30,6%, друге місце посідає чинний Президент Петро Порошенко з 17,8% голосів виборців, на третьому місці лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко з 14,2% голосів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-