Остаточні дані Національного екзит-полу навряд чи зміняться більше, ніж на 0,1-0,2%

Остаточні дані Національного екзит-полу навряд чи зміняться більше, ніж на 0,1-0,2%

Укрінформ
Оновлені дані станом на 20 годину Національного екзит-полу, що проводиться Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва та Київським міжнародним інститутом соціології, навряд чи суттєво будуть відрізнятися від тих даних, які були оприлюднені станом на 18 годину.

Таку думку генеральний директор Київського міжнародного інституту соціології Володимир Паніотто висловив на прес-конференції в Укрінформі 31 березня.

"Я думаю, що на 0,1% може на 0,2%, але я не впевнений. Це якщо будуть підвозити або якщо будуть якісь порушення, то може й більше. Але не більше цих 0,1-0,2%", - сказав Паніотто.

За його словами, похибка вибірки не перевищує 2,5% для лідерів і в межах 0,5-1% - для інших кандидатів.

За результатами Національного екзит-полу на виборах Президента України станом на 18:00 лідирують шоумен Володимир Зеленський - 30,4 % голосів, чинний глава держави Петро Порошенко - 17,8 % голосів і лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко - 14,2%% голосів.

"Якщо брати по регіонах, то на Заході перше місце посідає Порошенко - 26%, друге Зеленський - 21% і третє Тимошенко із 18%. У Центрі перше місце Зеленський - 28,6%, друге Порошенко - 19, 5% і третє Тимошенко — 17,5%. Південь - теж Зеленський — 42%, Порошенко — 11%, і Тимошенко — 9,5%. На Сході - 30,7% Зеленський, 9,6% Порошенко і 7,4% Тимошенко і 27,2% Бойко", - сказав Паніотто.

В екзит-полі брали участь виборці, які проголосували на виборчих дільницях на території України (крім спеціальних дільниць – лікарні, тюрми, військові частини) та за винятком окупованих територій.

Читайте також: ВИБОРИ ПРЕЗИДЕНТА: ДАНІ НАЦІОНАЛЬНОГО ЕКЗИТ-ПОЛУ

Вибірка є репрезентативною для України в цілому й для її чотирьох регіонів (Захід, Центр, Схід, Південь). Кількість виборчих дільниць – 400. Обсяг вибірки – близько 17 тисяч респондентів. На кожній виборчій дільниці працювали по два або три інтерв'юери, усього їх залучено близько тисячі. Вони застосовували методику "таємного голосування".

Національний екзит-пол здійснюється за фінансової підтримки міжнародних донорів: Програми сприяння громадській активності "Долучайся!", що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), Представництва ЄС в Україні, Міжнародного фонду "Відродження" і посольства Канади в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-