У Харкові голосували на спецдільниці у військовому госпіталі

У Харкові голосували на спецдільниці у військовому госпіталі

Фото
Укрінформ
Дві третини виборців спецдільниці, розміщеної у військовому госпіталі в центральній частині Харкова, станом на 11:00 проголосували за обраного ними кандидата в Президенти України.

Коментар з цього приводу журналістам дав голова дільничної виборчої комісії Юрій Роздобудько, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На нашій дільниці зареєстровано 167 виборців і третина з них - ті, хто через поранення не може сам прийти в зал для голосування, обладнаний в клубі на території госпіталю. На 11:00 проголосувало 88 виборців, очікується, що до обіду проголосують всі", - зазначив Роздобудько.

За його словами, зараз три члени комісії з переносною опломбованою скринькою якраз знаходяться в лікувальному корпусі: "Тяжкопоранені голосують прямо в палатах".

Вибори у Харківському військовому шпиталі / Фото: В'ячеслав Мадієвський, Укрінформ

"У госпіталі перебувають на лікуванні 400 осіб, але не голосують ті, у кого при собі немає паспорта, а також ті, кого поклали у госпіталь недавно і не було включено в загальний список, або курсанти, які знаходяться в госпіталі через хворобу і голосуватимуть за місцем розташування своїх вищих навчальних закладів ", - пояснив голова комісії.

За його словами, дільниця буде відкрита до 20:00, як і скрізь: "Раніше ніхто не піде, ні члени комісії, ні двоє спостерігачів - від Юрія Бойка і Петра Порошенка".

Що стосується голосування, то деякі військовослужбовці відповіли на запитання журналістів, інші - ні, відмовилися і від відео- та фотозйомки.

Як сказав кореспондентові Укрінформу відразу після голосування в клубі 21-річний Юрій Рибак (він з Івано-Франківської області, проходить строкову службу у військовій частині А 2467 під Чугуєвом, в госпіталі - через хворобу), свого кандидата в президенти він вибрав давно і свідомо проголосував за того, хто "кардинально все змінить".

Читайте також: На виборах уже проголосували понад 4,8 мільйона українців - ЦВК

А ось Руслан Горобець - контрактник з Дніпропетровська, поранений в Донецькій області - голосує в палаті: у нього ампутація частини ноги ( "наступив на протипіхотну міну"). Каже, що після госпіталю залишиться в Харкові в клініці Інституту протезування, де йому підберуть протез ( "Обіцяють німецький, безкоштовний"). Голосував, за його словами, за того, хто покінчить з корумпованою "верхівкою" і не дасть злочинцям уникнути покарання. Про війну сказав так: "У мене стріляли, і я стріляв, вбивав. Це потрібно припиняти".

Як розповів кореспондентові Укрінформу координатор спостережень за виборами Президента України від громадянської мережі ОПОРА Микола Зінченко, станом на 11:30 - 12:00 в Харківській області проголосувало 16,85% виборців: "Серйозних порушень немає, якщо не брати до уваги фотографування бюлетеня на дільниці в студентському гуртожитку в Шевченківському районі Харкова і перебування на різних дільницях волонтерів, які допомогли прибути людям похилого віку та інвалідам і своєчасно не залишили зал для голосування ".

На території Харківської області, як повідомляв раніше Укрінформ, створено 14 окружних виборчих комісій - 7 у Харкові і 7 - у Харківській області, діє тисяча шістсот вісімдесят одна територіальна виборча дільниця.

Порядок в регіоні забезпечують до 10 тисяч правоохоронців, включаючи курсантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-