Мінгареллі про вибори в Україні: Багато чого на кону

Мінгареллі про вибори в Україні: Багато чого на кону

Фото
Укрінформ
Голова Представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі вважає, що президентські вибори в України матимуть змагальний характер і будуть конкурентними.

Про це він заявив у п'ятницю під час брифінгу Міжнародної Місії ENEMO зі спостереження за виборами для короткострокових спостерігачів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Хочу підкреслити, що в Україні будуть справжні вибори, змагальної, конкурентної природи, яких ми не бачимо в багатьох країнах цього регіону”, — сказав Мінгареллі.

Брифінг Європейської мережі організацій зі спостереження за виборами в Києві / Фото: Шамкін Данііл, Укрінформ

Водночас він нагадав, що вибори Президента України в 2014 році відповідали міжнародним оцінкам і стандартам, а тому висловив сподівання, що й “на цих виборах буде так само”.

Читайте також: Президент просить українців 31 березня сказати Путіну "ні"

“Дуже багато чого на кону на цих виборах порівняно з багатьма іншими виборами в цьому регіоні. Ми це бачимо за збільшенням політичної температури. Один момент, не дуже приємний, — вартість виборчої кампанії дуже збільшилась. Це показує, що в Україні все ще доброчесність не може подолати фінансовий інтерес. І багато хто бачить цю ситуацію як фінансову можливість, яка варта того, щоб вкладати кошти, на жаль”, — додав голова Представництва ЄС в Україні.

Як повідомлялося, 31 грудня 2018 року в Україні стартувала кампанія чергових виборів президента, призначених на 31 березня 2019 року.

ЦВК 8 лютого завершила процес реєстрації на посаду глави держави — загалом було зареєстровано 44 кандидатів. Пізніше п’ятеро з них відмовилися від балотування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-